“Κάποιοι είναι αρνιά” …

“Αμάρτημα όταν αλλάζει κάποιος κόμμα”….

Παραδοσιακά, είναι τα “αρνιά” που ακολουθούν τα κόμματα που ανήκουν από γενιά σε γενιά… Δεν είναι έξυπνος όλος ο λαός στη Κύπρο και ψηφίζουμε γιατί ψήφιζε ο πατέρας και η μάνα μας….

Τα πιο πάνω λέχθησαν πριν από λίγο, στη τηλεποτική εκπομπή  της Ελίτας Μιχαηλίδου, “Μαζί στο ΡΙΚ”, όπου είχε φιλοξενούμενους την Δρ  Νίκη Κατσαούνη και τον Δρ Μαυράτσα. Θέμα της εκπομπής ήταν η δημοκρατία τα κόμματα και συναφή θέματα.

Η Δρ Κατσαούνη ανέφερε επίσης ότι “η δημοκρατία είναι λίγη στη Κύπρο και ότι η Κύπρος δεν ήταν έτοιμη να πάρει την ελευθερία της όπως έλεγαν τότε και όλες οι μεγάλες χώρες. Οι Κύπριοι δεν έχουμε παράδοση δημοκρατίας. Ποτέ δεν είχαμε δημοκρατία και ακόμα δουλεύουμε για να κάνουμε”….

Ο Δρ Μαυράτσας επίσης ανέφερε ότι δεν του άρεσε καθόλου χθες όταν είδε το πρόεδρο της δημοκρατίας  να παρευρίσκεται στην Ιερά σύνοδο και να ενημερώνει τους Ιεράρχες. “Βλέπω τους Ιεράρχες σαν Ταλιμπάν” είπε και συνεχίζοντας “γιατί ανακατεύονται στη πολιτική;”…. Ήταν απαράδεχτο” είπε επίσης “να βλέπουμε υπουργό άμυνας κοσμικού κράτους να πηγαίνει στο  αεροδρόμιο να παραλάβει τη κάρα”…

Η Λαιμητόμος συμφωνεί εν μέρει με τη Δρ Κατσαούνη γιατί δυστυχώς 5 χρόνια δεν είχαμε καθόλου δημοκρατία στη Κύπρο, αλλά σταλινισμό. Τώρα όμως  η δημοκρατία έχει πάρει τα πάνω της με τον σημερινό πρόεδρο της δημοκρατίας.