Στα σχέδια αναδιάρθρωσης Συνεργατισμού και Τρ. Κύπρου, επικεντρώθηκαν οι επαφές της Τρόϊκας

Με έμφαση στα σχέδια αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού και της Τράπεζας Κύπρου συνεχίστηκαν οι επαφές της Τρόικας στην Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της ΚΤ Αλίκης Στυλιανού , που στάληκε γραπτώς στα ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έγινε παρουσίαση των σχεδίων αναδιάρθρωσης, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις βασικές παραδοχές στις οποίες βασίστηκε ο καταρτισμός των σχεδίων αναδιάρθρωσης.

Οι παραδοχές αυτές, όπως αναφέρει η κ. Στυλιανού, “αφορούν την εξέλιξη των καταθέσεων, των χορηγήσεων, των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, τις προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, τα λειτουργικά έξοδα, καθώς και την οργανική διάρθρωση και τη διαχείριση κινδύνων”.

“Για τον Συνεργατισμό, έγινε, επίσης, συζήτηση σε σχέση με τις διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση του μέσω κρατικής ενίσχυσης με €1,5 δις. Ως γνωστό τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από το πρόγραμμα βοήθειας που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα και έχουν ήδη κατατεθεί στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να χρησιμοποιηθούν μόλις εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Συνεργατισμού από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, αναφέρει.

Σύμφωνα με την κ. Στυλιανού αύριο, οι συναντήσεις θα επικεντρωθούν στην Ελληνική Τράπεζα, στην «παλιά» Λαϊκή Τράπεζα και στην ανταλλαγή απόψεων με τη διοίκηση της Alpha Bank και τον Σύνδεσμο Τραπεζών.