Ισχυρή δόση ειρωνίας Ολάντ για Μπερλουσκόνι

Δεν υπάρχει «πολύ σοβαρή προοπτική» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να διαδεχτεί τον Μάριο Μόντι, στον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας.

Η δήλωση ανήκει στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, η σχέση του οποίου με τον «καβαλιέρε» δεν ήταν ποτέ η καλύτερη. Το ειρωνικό σχόλιο του Ολάντ, που ακολούθησε τη δήλωσή του, είναι ενδεικτικό … «Μαζί του, αυτό που είναι αλήθεια τη μια μέρα, δεν είναι οπωσδήποτε και την επομένη”.

Ο Ολάντ χαρακτήρισε εξάλλου «αστεία» τη συμμετοχή του Μπερλουσκόνι χθες Πέμπτη στην παραδοσιακή σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), του κόμματος των συντηρητικών Ευρωπαίων, πριν από τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. Διευκρίνισε πάντως ο Γάλλος πρόεδρος ότι δεν επιθυμεί “να αναμιχθεί στις ιταλικές εκλογές και να οικειοποιηθεί τον κ. Μόντι, όπως άλλοι προσπαθούν να κάνουν”.

“Ήμουν πολύ σαφής στο γεγονός ότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πραγματοποίησε μια σημαντική και χρήσιμη δουλειά για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει και πάλι η Ιταλία”, δήλωσε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε.