Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Ρουμανία, -31 βαθμούς

Πολικό ψύχος πλήττει τη Ρουμανία όπου το θερμόμετρο δείχνει -31 βαθμούς! στην πόλη Ιντροσούρα Μπουζαουλούι της επαρχίας Κοβάσνα στην κεντρική Ρουμανία. Παρότι στην περιοχή οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες αυτή
είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί φέτος στη χώρα κα πλησιάζει τη χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων πενήντα ετών που καταγράφηκεστις 8 Φεβρουαρίου του 2005 και ήταν -35 βαθμούς.

Ωστόσο, το 1930, ο υδράργυρος στην εν λόγω περιοχή της ρουμανικής επικράτειας είχε πέσει ακόμη χαμηλότερα, στους -37 βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο δήμαρχος της πόλης Σίμπιου Κλάους Γιοχάνες δήλωσε ότι ο καθαρισμός των δρόμων και των πεζοδρομίων από το χιόνι στη Ρουμανία στοιχίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στη Γερμανία.

“Δεν νομίζω πως θα πρέπει να ξοδεύουμε πολλά χρήματα προκειμένου να μοιάζει η πόλη το χειμώνα όπως το καλοκαίρι. Συγκριτικά με άλλες πόλεις, στη Γερμανία- και γνωρίζω πολύ καλά πώς γίνονται εκεί τα πράγματα -ξοδεύουμε πολλά στον εκχιονισμό” ανέφερε ο Σ.Κ Γιοχάνες.