Ζημιές 84,4 εκατ. για τη Cyta Hellas, κ. Κιττή…

Σε ένα «εχθρικό», καταρρέων οικονομικό περιβάλλον, ούτε ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα έχει μείνει ανέπαφος. Η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών κρατά σε επιφυλακή μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, που έχουν κλείσει την “κάνουλα” των επενδύσεων…

Όλοι, με εξαίρεση τη Cyta Ελλάδας, για την οποία αναλαμβάνει, όπως φαίνεται, πρωτοβουλία «υποστηρικτικής» χρηματοδότησης η μητρική Cyta και ο πρόεδρός της Στάθης Κιττής.

Παρά τα επίσημα αποτελέσματα της Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, σύμφωνα με τα οποία η θυγατρική στην Ελλάδα μετράει συνολικά ζημίες για το τρέχον έτος ύψους 84.4  εκατ. ευρώ, ο κ. Κιττής σκέφτεται να χορηγήσει δάνειο το 2013, που οικονομολόγοι εκτιμούν ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα μέσα σε μία νοσηρή οικονομικά αγορά.

Τα διαρκώς επιδεινούμενα δεδομένα ύφεσης, απαιτούν επιχειρησιακά σχέδια με μακρόπνοη δράση και αποτελέσματα. Όχι μία ακόμη ένεση ρευστότητας. Γιατί λοιπόν ο κ. Κιττής σκέφτεται να συνεχίσει τη στήριξη της ζημιογόνας στην Ελλάδα θυγατρικής; Θα επιτύχει να ξεπεράσει τις δυσμενείς οικονομικές συμπληγάδες με δάνεια, παρουσιάσεις και σεμινάρια σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών;

Αν με τον τρόπο αυτό το Δ.Σ. της μητρικής Cyta  εκτιμά ότι θα κλείσει η «μαύρη τρύπα» στην Ελλάδα, που διογκώνεται χρόνο με το χρόνο, ας προχωρήσει.

Είμαστε εδώ και αναμένουμε τα αποτελέσματα….