Θ. Πάγκαλος: Κολοσσιαίο το έργο του Αδ. Γεωργιάδη στo υπουργείο Υγείας

Το εγκώμιο του Άδωνι Γεωργιάδη για το «κολοσσιαίο έργο στο υπουργείο Υγείας» έπλεξε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να μείνει στην ιστορία.

Αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία ιδεολογικής συγγένεια με τον κ. Γεωργιάδη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM αναφέρθηκε ιδιαίτερα θερμά για το έργο του τόσο ως υπουργού Υγείας όσο και από τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας.

«Με εξαίρεση τον μακαρίτη τον Κατσιφάρα, ο μόνος που μου έδωσε την εντύπωση ότι ήταν πραγματικά υπουργός Ναυτιλίας και μπορούσε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του, παρότι δεν μπορούσε να λύσει όλα τα αιτήματα, αλλά είχε έλεγχο (ήταν ο κ. Γεωργιάδης). Και το ίδιο νομίζω ότι έκανε στο χώρο της υγείας, όπου εκκρεμούσαν αποφάσεις για δεκαετίες μερικές από αυτές, εφαρμόστηκαν και υλοποιήθηκαν» είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, με αφορμή την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου και των θέσεων που έχει εκφράσει για τα ΑΕΙ, ο κ. Πάγκαλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. Χαρακτήρισε «άχρηστους» τους πανεπιστημιακούς ενώ αναφορικά με τη στάση του κ. Λοβέρδου για τη διαθεσιμότητα στα πανεπιστήμια ανέφερε ότι «έρχεται τώρα ο ένας και ο άλλος υπουργός και λέει ότι θέλει να κρατήσει τόσους, διότι το λέει η μελέτη για τα πανεπιστήμια… Το λέει η μελέτη αυτών που έχουν προσλάβει αυτούς τους άχρηστους! Αυτοί που ευλογούν τα γένια τους, κρίνουν τον εαυτό τους και έχουν διαλύσει το πανεπιστήμιο».

Επεκτείνοντας την κριτική του έκανε αναφορές για διαπραγμάτευση του Αν. Λοβέρδου με τον κ. Βενιζέλο σχετικά με τη θέση του στην κυβέρνηση «και ότι δεν θέλει υπουργείο με φασαρίες και εκείνος του είπε ότι τον παρακαλεί να δεχθεί αυτό το υπουργείο και ότι θα δεχθεί ό,τι αποφασίσει εκείνος».

Μάλιστα, ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για απώλεια της δύναμης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές κάτι που δεν μπορεί να γίνει δεκτό και διεμήνυσε ότι δεν θα τους ψηφίσει.

«Λέω όχι στον εκβιασμό ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή θα χαθεί η παράταξη ή ο ένας και ο άλλος. Γαία πυρί μειχθήτω, να φτιάξουμε κράτος και κοινωνία και οικονομία που λειτουργεί! Όποιος το φτιάξει, είναι άξιος και οι άλλοι όλοι ανάξιοι. Δεν πρόκειται να τους ψηφίσω στις επόμενες εκλογές και θα καλέσω και το λαό να μην τους ψηφίσει γι’ αυτό το λόγο, διότι δεν έβαλαν μυαλό και επανέρχονται στα ίδια και κοροϊδεύουν τους πολίτες και επιδιώκουν να έρθουν ξανά στην εξουσία για να κάνουν τα ίδια που έκαναν πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.