Θ.Ευθυμίου:”Τι άλλο περιμένει ο κ.Κιττής για να υποβάλει τη παραίτηση του”;

Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Θεόδωρος Ευθυμίου σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με το τεμάχιο γης, που αγόρασε το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ημικρατικού οργανισμού να υποβάλει την παραίτηση του.

«Δεν είναι δυνατόν να αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα στον ημικρατικό οργανισμό και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, να παραμένει γαντζωμένος στη θέση του. Η δεοντολογία και η ευθιξία δεν υπάρχουν φαίνεται στο λεξιλόγιο του κ. Κιττή. Η παρουσία του στην προεδρία, ενδεχομένως να παρεμποδίσει την έρευνα», είπε ο κ. Ευθυμίου και συνέχισε:

«Σε μια εποχή, που μεγάλες ομάδες του λαού πλήττονται καίρια από την οικονομική κρίση, η ανάμιξη της CYTA σε σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, έπρεπε τουλάχιστον να προκαλέσει την παραίτηση του κ. Κιττή και των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η επιμονή του κ. Κιττή είναι προκλητική. Τι άλλο περιμένει ο κ. Κιττής για να υποβάλει την παραίτηση του;», διερωτήθηκε ο κ. Ευθυμίου και κατέληξε:

«Η Ερευνητική Επιτροπή δεν πρέπει να σταματήσει στο θέμα του τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά. Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών και τη Γενική Εισαγγελία να επεκτείνουν τους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής ώστε να καταστεί δυνατό η έρευνα να επεκταθεί σε όλη την περίοδο προεδρίας του κυρίου Κιττή».