Θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για κοινή διακήρυξη

Οι προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας επί κοινής διακήρυξης θα συνεχιστούν, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και διαβεβαιώνει ότι η ε/κ πλευρά θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση με στόχο τη συμφωνία επί της διακήρυξης.

“Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές καθορίζονται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ”, αναφέρει στη δήλωσή του ο Εκπρόσωπος.

Οπως έχει επανειλημμένα διασαφηνίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνει περαιτέρω, αυτές οι αρχές είναι η βασική προϋπόθεση, έτσι ώστε να αρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες χωρίς τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά με προοπτική κατάληξης και χωρίς να οδηγηθούμε σε συνομιλίες χάρη των συνομιλιών.

“Η δική μας πλευρά, όπως μέχρι τώρα έπραξε, θα συνεχίσει να προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με καλή πίστη και εποικοδομητική διάθεση, με στόχο τη συμφωνία επί της κοινής διακήρυξης η οποία θα προσφέρει προοπτική για συνάντηση των δύο ηγετών και για την έναρξη ουσιαστικού και αποτελεσματικού διαλόγου”, καταλήγει.