Δεν συγκάλυψε ατασθαλία αναφέρει η Cyta

Η Cyta σε καμιά περίπτωση δεν προσπάθησε να συγκαλύψει οποιαδήποτε ατασθαλία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με απάτη για καύσιμα εναντίον του. Αντίθετα, σημειώνει, τα πιο πάνω θέματα εντοπίστηκαν από τον ίδιο τον Οργανισμό και διερευνήθηκαν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Εσωτερικού Ελέγχου.

Οπως αναφέρεται η Cyta, σε συνέχεια των δυο εκθέσεων της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του ίδιου του Οργανισμού που αφορούσε τη συντήρηση και ανεφοδιασμό ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (γεννητριών, οχημάτων κτλ), οι οποίες έχουν ήδη σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα με τα σχετικά αποτελέσματα των πειθαρχικών διερευνήσεων, συνέχισε τις ενέργειές της για πλήρη διερεύνηση των θεμάτων σύμφωνα και με τη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης, προστίθεται, υποβλήθηκε σειρά ενδοϋπηρεσιακών εκθέσεων, μέρος της μιας εκ των οποίων έχει διαρρεύσει στον Τύπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Οργανισμός, ανταποκρινόμενος τόσο σε εισήγηση της Διευθύντριας Εσωτερικού Ελέγχου, όσο και του Γραμματέα και Νομικού Σύμβουλου της Cyta, είχε ήδη αποφασίσει να προχωρήσει με την υπόθεση ποινικά, αστικά και πειθαρχικά και ο φάκελος με τα απαραίτητα τεκμήρια έχει ήδη σταλεί στις Νομικές Υπηρεσίες της Cyta.

«Η Cyta και όλοι οι άνθρωποι που την αποτελούν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της Cyta και να προχωρήσει ο Οργανισμός απρόσκοπτα σε οργανωμένη και συστηματική βελτίωση των λειτουργιών του», καταλήγει η ανακοίνωση.