Θα επαναλειτουργήσει “επικίνδυνο” πρατήριο;

Μία παλιά «αμαρτωλή» ιστορία ξαναβγαίνει στο προσκήνιο. Η επαναλειτουργία πρατηρίου στη Λάρνακα, στο οποίο είχε σημειωθεί διαρροή πετρελαιοειδών, με άδεια του δήμου Λάρνακας.  Η Νομική Υπηρεσία καλείται επειγόντως να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει την λειτουργία των πρατηρίων , μετά τον κώδωνα του κινδύνου που κρούουν  ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος .

«Ο κάθε ένας πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τους κατοίκους αυτής της χώρας, την ασφάλεια τους, τη δημόσια υγεία και χίλια άλλα δυο πράγματα», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδάμος Αδάμου…  «ξέρω ότι πάρα πολλά πρατήρια βενζίνης που λειτουργούν σήμερα είναι παράνομα, γιατί δεν έχουν πιστοποιητικό τελικής έγκρισης, γιατί πολλά δεν έχουν ούτε πολεοδομική άδεια».

«Να το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρά, να ανακαλέσει την άδεια μέχρι να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία που έκανε τις συγκεκριμένες εργασίες έχει την εγκυρότητα και την επιστημοσύνη» ζήτησε ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου , διαφορετικά ο δήμος Λάρνακας θα έχει την ευθύνη για ότι συμβεί.

Το θέμα «πρέπει να κάνει ολόκληρη την πολιτεία να κοκκινίσει από ντροπή», δήλωσε από την πλευρά του ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, λέγοντας ότι το θέμα ξεχάστηκε απ` όλους εκτός από την Επιτροπή.

«Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε στην Κύπρο μια τραγωδία σαν αυτή του Μαρί επειδή κάποιοι δεν είδαν, δεν έλαβαν μέτρα, έριξαν σ` άλλους τις ευθύνες», είπε ο Βουλευτής Οικολόγων. Θεωρούμε, πρόσθεσε.