Θα αντιδράσει κάποιος;

Θα  συνεχιστεί άραγε για πολύ η τακτική του “ακούω, βλέπω δεν μιλάω” που τηρεί το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;

Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που υπαγορεύουν την άμεση, έστω και στοιχειώδη αντίδραση μία χώρας όπως η Ελλάδα με ποικίλα ανοιχτά μέτωπα όσον αφορά στα εθνικά της ζητήματα!

Τη σημαία του ψευδοκράτους ανήρτησε στο ξενοδοχείο Plaza της Νέας Υόρκης ο Ντερβίς Έρογλου στο πλαίσιο των επαφών που είχε στην αμερικανική μεγαλούπολη. Ουδείς αντέδρασε πέρα από τους εξοργισμένους ομογενείς.

Τον “Ήλιο της Βεργίνας” ύψωσαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μιλόσοσκι και η παρέα του στον Μύτικα. Τις φωτογραφίες τις είδαμε να φιγουράρουν στην σκοπιανή εφημερίδα VEST  μαζί με σχόλια του τύπου: «Ο αντιπρόεδρος της βουλής – πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα».

Καθυστερημένη και ισχνή ήρθε η απάντηση από το υπουργείο εξωτερικών και μάλιστα αφού πρώτα το θέμα αναμόχλευσαν οι δημοσιογράφοι που ζήτησαν σχόλιο για τη στάση του πρώην υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων. Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, όταν το BBC είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ο τάφος στην Αμφίπολη είναι ελληνικός, η αντίδραση των Σκοπιανών ήταν άμεση και μάλιστα ιδιαίτερα έντονη.

Το αιτούμενο δεν είναι μία ακραία αντίδραση από την ελληνική πλευρά του τύπου: “Πάρτε τα άρματα…” αλλά μία άμεση, στοιχειοθετημένη αντίδραση σε τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες, που αφορούν σε σημαντικά εθνικά μας ζητήματα.

Η απραξία και η “αφ΄υψηλού” στάση του “δεν σχολιάζω, δεν ασχολούμαι” πρέπει να καταλάβουν κάποιοι δεν είναι αποτελεσματική σε όλους τους τομείς…