Με εντατικούς ρυθμούς οι ανακρίσεις για την υπόθεση Aristo

Με στόχο την ολοκλήρωση των εξετάσεων και καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας με νέες καταθέσεις και έχοντας στα χέρια της τεράστιο όγκο ανακριτικού υλικού .

Η Αστυνομία προχώρησε προχθές στην σύλληψη και πέμπτου υπόπτου του 38χρονου σχεδιαστή Χρίστου Σολωμονίδη ως το πρόσωπο που κατάρτισε το πλαστό κτηματολογικό σχέδιο που βρέθηκε στον φάκελο της υπόθεσης διαχωρισμού των οικοπέδων της εταιρείας στην περιοχή Σκαλί.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος παραδέχτηκε και προέβη σε προφορική παραδοχή, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, ότι είναι αυτός που ετοίμασε το ισχυριζόμενο κτηματολογικό σχέδιο, ωστόσο, σημείωσε πως πρόκειται για μια συνηθισμένη διαδικασία.

Οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου ανέκριναν εκ νέου χθες την Ρούλα Αριστοδήμου σύζυγο του επιχειρηματία που απάντησε σε ερωτήσεις των ανακριτών σε σχέση κυρίως με τα θέματα του σχεδιασμού και της υποβολής των σχεδίων της ανάπτυξης στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου.

Η σύζυγος του επιχειρηματία η οποία αναμένεται να ανακριθεί και σήμερα λέει πως όλα τα σχέδια έγιναν στα πλαίσια νομότυπων διαδικασιών και πως ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν.

Στο μεταξύ το αργότερο μέχρι αύριο, όπως εκτιμάται, ο Θεόδωρος Αριστοδήμου θα είναι σε θέση να δώσει κατάθεση στους ανακριτές της υπόθεσης διαχωρισμού των οικοπέδων της Aristo στο Σκαλί .

Το ιατροσυμβούλιο το οποίο συνήλθε σε ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας στην Λευκωσία χθες βράδυ φαίνεται να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και είναι δυνατόν σήμερα μετά την ολοκλήρωση μιας τελευταίας ιατρικής εξέτασης να πάρει ακόμη και εξιτήριο από το ιδιωτικό ιατρικό κέντρο στο οποίο και νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας.

Επισημαίνεται ωστόσο πως ακόμη και αν κριθεί ότι δεν θα πρέπει να λάβει εξιτήριο ο Θεόδωρος Αριστοδήμου οι θεράποντες ιατροί θα επιτρέψουν την λήψη κατάθεσης από τον ασθενή.

Η λειτουργός των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Πάφου εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κλινική του ΓΝΛεμεσού. Ακόμη ωστόσο δεν έχει δώσει κατάθεση στην κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού που νοσηλεύεται μέχρι να της το επιτρέψουν οι θεράποντες ιατροί της.

Εξάλλου και ο πρώην Δημοτικός μηχανικός του Δήμου Πάφου που αναμένεται να συνεχιστεί η ανάκριση του και σήμερα απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτών της υπόθεσης λέει πως ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε.

Στην υπόθεση του Mall μετά τον εντοπισμό σχεδίων και στατικών μελετών του κτιρίου στο υπόγειο των τεχνικών υπηρεσιών που δεν περιλαμβάνονταν στο φάκελο της ανάπτυξης που είχε παραδοθεί στην Αστυνομία από την περασμένη εβδομάδα, σήμερα αναμένεται να γίνουν εξετάσεις στην Αστυνομία κατά πόσο τα σχέδια αυτά είναι τα αρχικά που είχαν κατατεθεί μαζί με την αίτηση της εταιρείας.

Το διάταγμα προσωποκράτησης των τεσσάρων υπόπτων του Προέδρου και Διευθύνωντος σύμβουλο της εταιρείας Aristo Θεόδωρο Αριστοδήμου, της συζύγου του, του τέως Δημοτικού μηχανικού του Δήμου Πάφου και της λειτουργού των τεχνικών υπηρεσιών εκπνέει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η Αστυνομία αναμένεται να γνωρίζει το Σάββατο κατά πόσο θα ζητήσει ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων.

Όσο για το διάταγμα προσωποκράτησης του 38χρονου σχεδιαστή αυτό εκπνέει την ερχόμενη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση της η εταιρεία Aristo αναφέρει πως το τελευταίο διάστημα και πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες η Aristo Developers είναι θύμα μια πρωτοφανούς και οργανωμένης σκευωρίας που έχει στόχο να πλήξει με κάθε τρόπο όσα έκτισε τις τελευταίες τρεις και πλέον δεκαετίες με ήθος, εντιμότητα , κόπο και μόχθο.

“ Είμαστε σίγουροι ”, προστίθεται στην ανακοίνωση “ ότι η αλήθεια θα λάμψει”.

Άλλωστε, όπως αναφέρεται, τόσο ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Θεόδωρος Αριστοδήμου όσο και η σύζυγος του και τεχνική Διευθύντρια Ρούλα Αριστοδήμου έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη την επιθυμία και πρόθεση τους να συνεργαστούν με την Αστυνομία και τη δικαιοσύνη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι εργασίες καταλήγει η ανακοίνωση της Aristo Developers συνεχίζονται κανονικά, και τόσο η εταιρεία όσο και οι συνεργάτες της είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της έναντι των πελατών της, με ήθος, εντιμότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια που την χαρακτηρίζουν.