Θέμα χρόνου μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Θέμα χρόνου θεωρεί μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW), Μαρσέλ Φράτσερ, σύμφωνα με ανάρτηση στη διαδικτυακή σελίδα της Deutsche Welle. Όπως σημειώνει, αυτήν τη φορά θα επιβαρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, σε σχετικές δηλώσεις του προς το Γερμανικό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του DIW εκτίμησε ότι «είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αργά ή γρήγορα μία νέα απομείωση χρέους.

Ο κ. Φράτσερ εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει πολλές από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει θέσει ως στόχο, παραπέμποντας ενδεικτικά στα πεδία των ιδιωτικοποιήσεων και της είσπραξης των φόρων. «Ορισμένοι από του στόχους δεν θα επιτευχθούν» υπογράμμισε ο Γερμανός
ειδικός, εκτιμώντας ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος το αργότερο μέχρι τέλους του έτους, με την εμφάνιση του επόμενου χρηματοδοτικού κενού.

Ο Μ. Φράτσερ προβαίνει μάλιστα στην εκτίμηση ότι αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα πρέπει να διαγραφεί έως και το μισό του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, σε αντίθεση με το πρώτο «κούρεμα» απαιτήσεων των ιδιωτών πιστωτών τον Μάρτιο του 2012, αυτήν τη φορά θα μπορούσε να υποστεί απώλειες και ο επίσημος τομέας, καθώς, όπως λέει, «δεν υπάρχουν πλέον ιδιώτες πιστωτές».