Θάνατος 14χρονου: Πού ήταν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας τόσο καιρό;

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες αισθάνονται υποστελεχωμένες, τότε πρέπει να αισθάνονται διπλά τύψεις και ενοχές που τόσα χρόνια δεν πάλεψαν να στελεχωθούν ώστε να μην αφήσουν κανένα παιδί δυστυχισμένο, τόνισε σε δηλωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ρένα Γιαβάση αναφερόμενη στο τραγικό θάνατο του 14χρονου αγοριού.

Αυτούσια η δήλωση:

Η είδηση του τραγικού θανάτου του 14χρονου παιδιού μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει. Με το χειρότερο τρόπο, για άλλη μια φορά, αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους.

Πού ήταν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας τόσο καιρό; Τί έπραξαν για αυτό το παιδί ώστε να μην οδηγηθεί σε αυτή την πράξη απελπισίας;

Τί κάνει η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού σε αυτές τις περιπτώσεις;

Καμία δικαιολογία δεν χωράει.

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου οφείλει πάραυτα να ορίσει ανεξάρτητη επιτροπή για τις αστοχίες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Και αν αυτές οι υπηρεσίες αισθάνονται υποστελεχωμένες, τότε πρέπει να αισθάνονται διπλά τύψεις και ενοχές που τόσα χρόνια δεν πάλεψαν να στελεχωθούν ώστε να μην αφήσουν κανένα παιδί δυστυχισμένο. Αυτή είναι η δουλειά τους, για αυτό πληρώνονται και αυτό οφείλουν να πράξουν.