Σοκ για το περιστατικό με τη μαντήλα, ένοιωσε ο Υπουργός… Για τον 14χρονο μαθητή δεν σοκαρίστηκες Υπουργέ;;;

Το περιστατικό με τη μαθήτρια που φορούσε μαντήλα και εκδιώχθηκε από τον διευθυντή του σχολείου, συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις και να είναι πρώτο θέμα στα πλείστα ΜΜΕ.

Ο Υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί, στο «Τρίτο πρόγραμμα» του κρατικού ραδιοφώνου, είπε ότι ένοιωσε ΣΟΚ όταν ενημερώθηκε για το περιστατικό με τη μαθήτρια που φορούσε μαντήλα, στο Λύκειο….

Αναφερόμενος στον διευθυντή του Λυκείου, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως «πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει αξιόλογη ιστορία στον εκπαιδευτικό τομέα, είναι ένας από τους καλύτερους μας διευθυντές. Τώρα γιατί έγινε αυτό και πώς αντέδρασε, επαναλαμβάνω είναι καταδικαστέα οποιαδήποτε τέτοια συμπεριφορά, όμως πρέπει πρώτα να γίνει έρευνα και να τοποθετηθούμε επίσημα. Κι αν προκύπτουν ευθύνες θα αποδοθούν».

Τόνισε, παράλληλα, πως το υπουργείο θα επιδείξει μηδενική ανοχή σε ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές.

Ο υπουργός Παιδείας είπε, επίσης, ότι εντός της ημέρας θα επικοινωνήσει με την μαθήτρια και την οικογένεια της, και αν κριθεί αναγκαίο, τη Δευτέρα θα μεταβεί και στο σχολείο.

Από την πρώτη κι όλας στιγμή δόθηκαν από το Υπουργείο οδηγίες, εστάλησαν στο σχολείο εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι καθώς και ερευνών λειτουργός για να εξετάσει το όλο ζήτημα. «Ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας, εκδόθηκε ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας», ανέφερε.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας έσπευσε να δηλώσει πως πρέπει να διαπιστωθεί εάν όλα αυτά που έχουν καταγγελθεί όντως ευσταθούν ή αν υπάρχει και το στοιχείο της υπερβολής.

Κύριε Υπουργέ, δεν έχετε αναφερθεί καθόλου στη τραγική περίπτωση του 14χρονου μαθητή ο οποίος έχασε τη ζωή του από την καταπίεση και από τον μεγάλο του καημό που δεν μπορούσε να συνεχίσει το σχολείο…

Έστω και από σεβασμό σε αυτή τη ψυχούλα που «έφυγε» τόσο άδικα από την αδιαφορία και την αναλγησία των αρμοδίων αρχών, οφείλατε να πείτε κάτι….

Είπατε το πρωί σε δηλώσεις σας, ότι «ενεργοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του Υπουργείου Παιδείας», για το περιστατικό με τη μαντήλα…

Άνοιξαν τα σχολεία, ένα 14χρονο παιδί το οποίο βραβεύθηκε πολλές φορές για το ήθος του, απουσίαζε από τις σχολικές τάξεις…  Ενεργοποιήθηκε ο οποιοσδήποτε κρατικός μηχανισμός;

Είχετε χρόνο να συναντηθείτε και να φωτογραφηθείτε με τη μαθήτρια με τη μαντήλα και τους γονείς της. Στη κηδεία του παιδιού πήγατε;;;;

Όχι βέβαια…

Ασήμαντο το περιστατικό για τους αρμόδιους….