Η Τράπεζα Κύπρου πουλά θυγατρική στην Ουκρανία

Κοντά στη πώληση της θυγατρικής της PJSC βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου, με το ποσό της  πώλησης της να κυμαίνεται μεταξύ €200 εκ. και €250 εκ.

Οι διαβουλεύσεις για την πώληση της PJSC είναι προχωρημένες και υπολογίζεται ότι είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθεί επίσημα η τελική συμφωνία, αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των στοιχείων ισολογισμού της τράπεζας.

Η πρόθεση πώλησης της PJSC ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, όταν διορίστηκε ο οίκος Blackstone για να διερευνήσει και να εξετάσει όλες τις στρατηγικές επιλογές.

Η διοίκηση της Τράπεζας κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα της τράπεζας που διαπραγματεύεται για απόκτηση του 99,7% που κατέχει στην PJSC η Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ρωσική.

Η Τράπεζα Κύπρου είχε αγοράσει την ουκρανική τράπεζα το Νοέμβριο του 2007 πληρώνοντας €52 εκ. για το 95%.

Η πώληση της ουκρανικής τράπεζας αποτελεί μέρος των ενεργειών που προνοούνται από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ετοίμασε η διοίκηση της BOCY και ενέκριναν οι πιστωτές.

Η ολοκλήρωση της πώλησης της τράπεζας θα ενισχύσει τη ρευστότητα της Τράπεζας Κύπρου και θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στις εγχώριες εργασίες.