Η τράπεζα Κύπρου θα τα καταφέρει – άμεση διερεύνηση για ΚΥΠ

Το ΔΗΚΟ, δια του Εκπρόσωπου Τύπου του Άγγελου Βότση, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι γυρίζοντας σελίδα η Τράπεζα Κύπρου θα καταφέρει να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να είναι πρωτοπόρα στην περαιτέρω ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών δεδομένων της Κύπρου.

Σε σημερινές του δηλώσεις, στα Κεντρικά Γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Βότσης είπε ότι το ΔΗΚΟ βλέπει τις διεργασίες που γίνονται σε σχέση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου που θα προκύψει μετά την Γενική Συνέλευση των μετόχων.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα έχουμε το ικανότερο δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο να καταφέρει και να καθησυχάσει τις οποιεσδήποτε ανησυχίες των μετόχων από όπου κι αν αυτοί προέρχονται, αλλά παράλληλα να κερδίσει και την εμπιστοσύνη και του κυπριακού λαού και των Κυπρίων πολιτών, αλλά και διεθνώς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Τράπεζα Κύπρου μπορεί να κάνει μια καινούργια νέα αρχή. Στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και ναι, είμαστε αισιόδοξοι ότι γυρίζοντας σελίδα το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αυτού του τόπου θα καταφέρει να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη και να είναι πρωτοπόρο στην περαιτέρω ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών δεδομένων του τόπου μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις παρακολουθήσεις δραστηριοτήτων πολιτικών προσώπων και ομάδων πληθυσμού από την ΚΥΠ, ο κ. Βότσης είπε ότι «τα όσα διαβάζουμε και παρακολουθούμε σε σχέση με τις δραστηριότητες Λοχία της ΚΥΠ, ο οποίος πέραν των δραστηριοτήτων τις οποίες θα έπρεπε να κάνει, είχε στον υπολογιστεί του διάφορα δεδομένα από πολιτικές συγκεντρώσεις θεωρούμε ότι όχι μόνο ανησυχία, αλλά έντονη αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο».

«Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση. Είμαστε στη διαδικασία της διερεύνησης. Θέλουμε τάχιστα κατανομή ευθυνών σε όποιων δικαιούται αυτές τις ευθύνες και άμεσα η δικαιοσύνη εκεί όπου χρειάζεται να λάβει το δικό της ρόλο. Κάτι το οποίο μας προβληματίζει και πρέπει να διερευνηθεί είναι κατά πόσο το συγκεκριμένο άτομο λειτουργούσε αυτοβούλως ή κατόπιν εντολών. Αντιλαμβάνεστε ότι αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, ότι λειτουργούσε κατόπιν εντολών, όλο το σύστημα θα πρέπει να τύχει απόλυτης αξιολόγησης για να δούμε που υπάρχουν προβλήματα και πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και επαναλαμβάνω ο κάθε ένας στον οποίο δίδονται ευθύνες για τα συγκεκριμένα θέματα θα πρέπει αυτές τις ευθύνες να τις αντιμετωπίσει», συμπλήρωσε.