Η συνέντευξη του Γ. Παπακωνσταντίνου στην Έλλη Στάη – Το παρασκήνιο μέχρι την απόφαση να μεταδοθεί

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλάει στην Έλλη Στάη, στην εκπομπή ΝΕΤ week στην ΕΡΤ απόψε το βράδυ μετά από έντονες διαβουλεύσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο που κράτησαν από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αργά το απόγευμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αλλάξει κάτι μέχρι την ώρα της μετάδοσης της εκπομπής.

Από το πρωί χθες στις οθόνες περνούσε τρέιλερ που διαφήμιζε τη συνέντευξη. Μέχρι και το μεσημέρι οπότε και ξαφνικά το τρέιλερ άλλαξε και δεν γινόταν καμία αναφορά στο «τετ –α-τετ» της δημοσιογράφου με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, τον άνθρωπο που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

Η αναστάτωση στους διαδρόμους της ΕΡΤ ήταν έντονη. Όπως ακουγόταν στα γραφεία, η διοίκηση δεν ήταν σίγουρη ότι έπρεπε να μεταδοθεί η συνέντευξη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου… και κάποια στιγμή αποφασίστηκε να κοπεί.

Προφανώς, τα τηλέφωνα άνωθεν άναψαν και πρυτάνευσε η αρχή της «ελευθεροτυπίας» σε συνδυασμό και με τον κίνδυνο να στιγματισθεί για μία ακόμη φορά η αξιοπιστία της δημόσιας τηλεόρασης.

Η συνέντευξη αποφασίστηκε να μεταδοθεί με κάποιες όμως αλλαγές. Ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί να μαγνητοσκοπηθεί λίγο πριν από το δελτίο ειδήσεων και να παίξει μετά, αποφασίστηκε τελικά να είναι live, ώστε τα αναφερόμενα από τον κ. Παπακωνσταντίνου να μπορέσουν να τα διαψεύσουν, αν κριθεί σκόπιμο, με παρέμβασή τους την ώρα της εκπομπής στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προς αποφυγήν…εντυπώσεων.