Κύπρος: Λουκέτο σε τέσσερις επιχειρήσεις την ημέρα

Δραματική εμφανίζεται η κατάσταση στην πραγματική οικονομία στην Κύπρο. Οι οιωνοί για το 2013 είναι σκοτεινοί και τα στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν τα αρνητικά σενάρια για την τραγική κατάσταση στο χώρο της αγοράς και τη ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας.

Τέσσερις επιχειρήσεις κάθε μέρα βάζουν λουκέτο στην Κύπρο, τονίζει με δραματικούς τόνους ο γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων και  Αυτοεργοδοτούμενων  (ΠΑΣΥΜΕ), Σοφοκλής Μούσουλου.

“Το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον κοντά στο 74% του ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6% και η ανεργία στο 14%. Με την οικονομία σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί μη βιώσιμους οργανισμούς με τα χρήματα των φορολογουμένων. Ως αποτέλεσμα της ύφεσης καθώς και την αδυναμία των Αρχών να λάβει μέτρα έγκαιρα οι επιχειρήσεις και περισσότερο οι μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα.”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος,μέσα σε εννιά μήνες έχουν ήδη κλείσει το 20% των μικρών επιχειρήσεων, και συνεχίζουν να βάζουν λουκέτα περίπου 4 επιχειρήσεις την ημέρα.