Η πολιτική λιτότητας του μνημονίου καταστρέφει ανάπτυξη και απασχόληση

“Εάν δεν επαναφερθεί η κυπριακή οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, το πρόβλημα της ανεργίας δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί δραστικά και ριζικά. Γι’ αυτό είναι που επιμένουμε στη δυνατότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από το μνημόνιο να μπορεί να χρησιμοποιήσει πόρους για την ανάπτυξη», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Την ανησυχία της μοιράζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις , καθώς η τρόικα φέρεται να επιμένει να μη δοθούν πόροι στην ανάπτυξη και την απασχόληση – όπως τα έσοδα από τον β’ γύρο της αδειοδότησης του φυσικού αερίου – και να καταργηθεί η ΑΤΑ.

«Φοβούμαστε ότι θα έχουμε κι’ εμείς την ίδια τύχη, που είχαν οι προηγούμενες χώρες, που έχουν καταφύγει σε μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, στη σύνοδο της οργανωτικής επιτροπής των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

Η πολιτική της Τροϊκας προς τη λιτότητα και μόνο, δεν αφήνει περιθώρια για αντιμετώπιση της ανεργίας, επισημάνθηκε στη σύνοδο και δεν διαφαίνεται  καμιά προοπτική, λόγω του ότι έχει παγώσει η οικονομία, να έρθει κόσμος πίσω στην απασχόληση και στην αγορά εργασίας.