Η οικογένεια Παπακώστα κάνει λόγο για “πολιτική δολοφονία” του εκλιπόντος

Σε ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος που κοινοποιεί τον θάνατό του γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, 21ης Σεπτεμβρίου αναφέρεται ότι ο Κώστας Παπακώστας απεβίωσε με το παράπονο για τα όσα αδίκως υπέστη τα τελευταία χρόνια και αδίκως ανέμενε την υλοποίηση της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για χάρη και την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα και  αναφέρεται σε “πολιτική δολοφονία”.

Προστίθεται ότι “ο αείμνηστος αγωνιστής υπέρ των δικαίων της πατρίδας και ουσιαστικά υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος, έπασχε από πάμπολλες και σοβαρές ασθένειες αρκετά καλά γνωστές στους αρμόδιους” και κρατείτο έγκλειστος στο δωμάτιό του για δύο χρόνια παρόλο που γνώριζαν ότι αυτό επιδείνωνε την υγεία του και το μοιραίο ήταν καθαρά θέμα χρόνου, όπως αναφερόταν στις εκθέσεις των ιατροσυμβουλίων. για το εν λόγω θέμα.

Η οικογένεια του εκλιπόντος ευχαριστεί όλους όσοι τάχθηκαν υπέρ της αποφυλάκισης του Κώστα Παπακώστα, εντός και εκτός Κύπρου, συμπεριλαμβανομένων 17 οργανώσεων ομογενών με χιλιάδες μέλη, ιατρών, αγωνιστών, δημόσιων προσώπων, καθώς και το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπως και τους 300 και πλέον γιατρούς του ιδιωτικού τομέα που απαίτησαν την αποφυλάκισή του και που δεν κατέστη δυνατό να δοθούν τα ονόματα τους στη δημοσιότητα λόγω του ότι επισυνέβη το μοιραίον.

“Η οικογένεια Κώστα Παπακώστα πιστεύει ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί για την πρόκληση του θανάτου του αγωνιστή Κώστα Παπακώστα και θα τους αναζητήσει, επιφυλασσόμενη, μέσα στο πένθος της, για την πλήρη και σε βάθος ενημέρωση του κυπριακού λαού εν ευθέτω χρόνω”.

Η οικογένεια θα αναλώσει όλες της τις δυνάμεις για να χυθεί άπλετο φως στα παρασκήνια και προσκήνια που οδήγησαν στο θάνατο Παπακώστα, σημειώνεται, “ένα θάνατο που ισοδυναμεί με πολιτική δολοφονία εκ μέρους των όσων ποικιλοτρόπως εμπλέκονται, χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο εντός και εκτός Κύπρου”.

Η οικογένειά του σημειώνει επίσης ότι ο Κώστας Παπακώστας πολέμησε, ως μέλος της Ε.Ο.Κ.Α, κατά των Άγγλων κατακτητών, πολέμησε κατά της χούντας και της Ε.Ο.Κ.Α Β’ που επιζητούσαν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά του Τούρκου εισβολέα.

Έχει τιμηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία με τιμητικό δίπλωμα και το Μετάλλιο Αντίστασης για τη δράση του στην προάσπιση της Δημοκρατίας και της νομιμότητας εναντίον του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974 (2004), καθώς και με τιμητικό δίπλωμα και μετάλλιο για τη συμμετοχή του στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 (2006).