Κυπριανού: Η λύση στο Κυπριακό είναι θέμα προτεραιότητας για το ΑΚΕΛ

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, είχε σήμερα συνάντηση με την ηγεσία του ΚΕΒΕ.

Στη συνάντηση συζήτησαν τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και τις προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της δημόσια υπηρεσίας.

Ο κ. Κυπριανού μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «η λύση στο Κυπριακό είναι θέμα προτεραιότητας για το ΑΚΕΛ», καθώς όπως είπε, μόνο με μια σωστή λύση θα δώσουμε προοπτική και θα δημιουργήσουμε συνθήκες ευημερίας για το σύνολο του κυπριακού λαού.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ δεν είναι υπέρ της οποιασδήποτε λύσης, καθώς αυτή θα πρέπει να κατοχυρώνει τις βασικές αρχές, όπως έχουν συμφωνηθεί διαχρονικά.

Επανέλαβε την αποφασιστικότητα του κόμματος να εργαστεί «προς την κατεύθυνση της στήριξης της διαδικασίας, με στόχο να φτάσουμε σε λύση, η οποία θα είναι δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη».

Είπε ότι στη διαδικασία αυτή το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συμβάλει με ιδέες, προτάσεις και απόψεις, συμβάλλονται στο ξεπέρασμα των προβλημάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Απευθυνόμενος στα άλλα πολιτικά κόμματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρέπει «να δούμε πώς συνεργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί μαι συμφωνία» που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του συνόλου του λαού, κάτι που, κατά τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να είναι η στάση των κομμάτων, τόσο στην ε/κ όσο και στην τ/κ κοινότητα.

Είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες και προσπάθειες που καταβάλλει και προς την κατεύθυνση των τ/κ κομμάτων.

Αναφορικά, εξάλλου, με την πρόταση της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «δεν αντιμετωπίζει τα βασικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον δημόσιο τομέα».

Χρειάζεται περισσότερη αποφασιστικότητα, ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα σχετικά με την παραγωγικότητα, τον έλεγχο ή την αποτελεσματικότητα διαφόρων τμημάτων, είπε.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ έλαβε πολύ πρόσφατα το νομοσχέδιο και έγινε μια πρώτη επεξεργασία, ενώ είπε ότι θα το μελετήσουν σε βάθος και θα διατυπώσουν τη θέση του κόμματος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφερε από την πλευρά του ότι η συνάντηση με το ΑΚΕΛ εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών του Επιμελητηρίου να εμπλέξει την κοινωνία των πολιτών και τον επιχειρηματικό κόσμο στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Είπε ότι η πολιτική ηγεσία χρειάζεται τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών, πρέπει όμως να γνωρίζει και τις θέσεις της στο Κυπριακό, ώστε όταν προκύψει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, να προχωρήσουμε με αυτή.

«Η Κύπρος μπορεί μόνο να ευημερήσει με μια σωστή, δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος. Μακροπρόθεσμα, αυτό είναι το μέλλον των κοινοτήτων στην Κύπρο», κατέληξε ο κ. Πηλείδης.