“Η νόσος Μητσοτάκη”

Για τη “νόσο Μητσοτάκη” μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής την περασμένη εβδομάδα η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπολύοντας έτσι ευθαρσώς τα “πυρά” της εναντίον του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η κα Τζάκρη, η οποία προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ότι έρχεται… αντιβίωση, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η κοινωνία εκτός από μία μικρή ομάδα οικονομικών συμφερόντων, μερικών ανθρώπων μετρημένων στα δάκτυλα, δεν χωρίζεται σε πολίτες, ούτε καν σε κατηγορίες ή ομάδες πολιτών, αλλά σε συντεχνίες. Οτιδήποτε δεν έχει φόρους απολύσεις ή μειώσεις μισθών, συνιστά μια ευτελή εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων. Γι’αυτό, λοιπόν, όποιος βοηθήσει το φτωχό φοιτητή μιας φτωχής οικογένειας να σπουδάσει, μιας οικογένειας η οποία κατ’ ελάχιστο έχει 750 ευρώ εισόδημα το μήνα-ναι, τόσο είναι τα 9.000 ευρώ με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας-και δεν τον στείλει στην άλλη άκρη της Ελλάδας, είναι λαϊκιστής αίσχιστου είδους, αντιμεταρρυθμιστής, σκοταδιστής και όλα αυτά τα αντιμεταρρυθμιστικά! Και όποιος δεν διαλύσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα με απολύσεις-γιατί έτσι υποσχεθήκατε στην τρόϊκα, αυτή είναι η αξιοπιστία όπως μας είπε ο κ. Χαρδούβελης, την οποία πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού-τότε ανήκει στην Ελλάδα του παρελθόντος. Ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα του μέλλοντος, που θα κυβερνάται με e-mail ξένων απροσδιόριστων δυνάμεων! Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να σας θυμίσω ότι η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που αντλεί τη δύναμή του από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των πολλών και όχι πέντε ανθρώπων στην χώρα και άλλων πέντε εκτός αυτής. Για τη… νόσο Μητσοτάκη οσονούπω έρχεται η προοδευτική αντιβίωση και περαστικά στη δεξιά του κ. Σαμαρά!».

Ρητορικές μεν οι ερωτήσεις που δημιουργούνται, αλλά εμείς τις παραθέτουμε:

Η κα Τζάκρη δεν ήταν αυτή μεταξύ αυτών που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο;

Η ίδια επίσης δεν ενέκρινε ως υφυπουργός εσωτερικών 20.000 απολύσεις;

Πώς γίνεται εν μία νυκτί οι πολιτικοί να… αναβαπτίζονται, να ξεχνούν τα δικά τους πεπραγμένα και να κρίνουν “χωρίς φόβο και πάθος” τους υπολοίπους;