Η Μαλάλα “φαβορί” για πρόσωπο της χρονιάς στο περιοδικό TIME

Είναι μία παράδοση που ξεκίνησε το  1927 … Το περιοδικό TIME και το βραβείο για το  “Πρόσωπο της Χρονιάς” (Person of the Year).

Οι εκδότες του περιοδικού έχουν εξηγήσει πολλές φορές ότι ο τίτλος «προσωπικότητα της χρονιάς» δεν είναι και δεν ήταν τιμητική διάκριση. Δεν σημαίνει υποστήριξη, δεν είναι διαγωνισμός για τον πιο δημοφιλή, αλλά μια επιλογή ανθρώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή.. ακόμη και αν αυτός ο ρόλος ήταν αρνητικός. Υπήρχαν και χρονιές, όπου «τιμώμενος» δεν ήταν κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά, κοινωνικές ομάδες ή και πράγματα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBCNEWS και η εκπομπή «Today», δημοσίευσαν τη βραχεία λίστα με τους υποψηφίους για το 2012.  Περιλαμβάνει οκτώ υποψηφιότητες ανθρώπων από εντελώς διαφορετικούς χώρους , ιδεολογίες και καταβολές.

Η Μαρίσσα Μάγιερ ,διευθύνων σύμβουλος της Yahoo, ο Μοχάμεντ Μόρσι πρόεδρος της Αιγύπτου, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, οι μη καταγεγραμμένοι μετανάστες στην Αμερική , η Μαλάλα, η Πακιστανή μαθήτρια – ακτιβίστρια ,ο Τιμ Κουκ διευθύνων σύμβουλος της Apple, το Σωματίδιο του Θεού και η Ιταλίδα ψυχίατρος Φαβιόλα Γιαννάτι.

 Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει πάνω από 5,6 εκατ. άνθρωποι και  προηγείται η Μαλάλα . Δεύτερος έρχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το 2011 προσωπικότητα της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο ανώνυμος «διαδηλωτής» και το 2010 ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg .