Η Λάρνακα σε ετοιμότητα για την αυριανή ανεμοθύελλα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας  για να ανταπεξέλθουν σε πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να αρχίσουν από απόψε και να επιδεινωθούν αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, συνεργεία και λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας βρίσκονται σε επιφυλακή αφού οι προσβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι η κατάσταση πιθανό να είναι δύσκολη.

Ο Δήμος βρίσκεται επίσης σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και συγκεκριμένα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρνακας, αφού σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, στην περιοχή αναμένεται να πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 – 8 μποφόρ και με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα.

Στην ανακοίνωση προτρέπονται οι δημότες της Λάρνακας «για τη δική τους ασφάλεια αλλά και τη ασφάλεια των διερχομένων, να επιβεβαιώσουν τη στερεότητα διαφόρων κατασκευών που έχουν στα σπίτια και τα υποστατικά τους όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες και ντεπόζιτα νερού, γκαράζ, διαφημιστικές πινακίδες, κεραμίδια ή άλλα οικοδομικά επιχρίσματα καθώς και δέντρα που πιθανόν να αποκοπούν ή να ξεριζωθούν.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με δύο άτομα τα οποία έχουν οριστεί ως λειτουργοί επιφυλακής. Πρόκειται για τον Γρηγόρη Κοιλιάρη, της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 99459802 και με τον Αντώνη Χριστοφή, του Τμήματος Κήπων και Πάρκων Δήμου στο τηλέφωνο 9968835.