Απαράδεκτα τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή για τις αποκοπές από το 13ο μισθό

Με ανακοίνωση της η ΣΕΚ καταγγέλλει “όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που επιδεικνύοντας μια υπέρμετρα αδικαιολόγητη δήθεν κοινωνική ευαισθησία, επιχειρούν να μειώσουν τον 13ο μισθό, επικαλούμενες την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού”.

“Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο κοινοβούλιο σε σχέση με τις αποκοπές από το 13ο μισθό είναι απαράδεκτα και δεν γίνονται αποδεκτά”, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

“Δυστυχώς πρόκειται για λανθασμένες κοινοβουλευτικές τακτικές που καταλήγουν σε αποσπασματικές λύσεις, οι οποίες βέβαια δεν οδηγούν πουθενά. Αντίθετα προκαλούν τη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων που αισθάνονται ότι κάποιοι με τις μειώσεις των δικών τους μισθών προσπαθούν να κάμουν φιλανθρωπία”, σημειώνεται.

Οπως αναφέρει η ΣΕΚ, “κάποιοι πολιτικοί και κάποιες πολιτικές δυνάμεις παραβιάζουν με τις αποφάσεις και τις συμπεριφορές τους τις αρχές του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου, κυρίως για θέματα που αφορούν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Αυτά τα θέματα, όπως και αρκετά άλλα είναι πολύ σοβαρά, και δεν μπορούν να συζητούνται μακριά και πίσω από τις πλάτες του συνδικαλιστικού κινήματος, το οποίο ως τώρα δεν αρνήθηκε – σε αντίθεση με πολλούς άλλους – να συνεισφέρει τα μέγιστα με στόχο τη σωτηρία της κυπριακής οικονομίας”, προσθέτει η ΣΕΚ.

Η ΣΕΚ υπογραμμίζει πως η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους δεν μπορεί να γίνει με μονομερείς πολιτικές αποφάσεις, και προσθέτει πως: «η συμπαράσταση μας σε όσους συμπολίτες μας δυσπραγούν είναι δεδομένη, όμως αν η κυβέρνηση ή η βουλή ή η πολιτεία στο σύνολο της χρειάζονται την κοινωνική στήριξη, τότε οφείλουν να εκπονήσουν συγκεκριμένη πολιτική και τότε ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες και τις αντοχές του, θα βοηθήσει. Μονομερείς επιθέσεις είτε κατά του 13ου μισθού είτε εναντίον άλλων ωφελημάτων δεν γίνονται αποδεκτές».