ΔΗΚΟ: Πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού υπό τον Ν. Παπαδόπουλο

Συνήλθε σήμερα το απόγευμα το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ, στην πρώτη του συνεδρίαση υπό τον νέο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο και ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, την χθεσινή συνεδρίαση των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έλαβε και αποφάσεις για το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματος και των επαρχιακών επιτροπών.

Πριν την συνεδρίαση του Εκτελεστικού συνήλθε η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρίαση του Εκτελεστικού, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, η οποία θα ασκεί χρέη Εκπροσώπου Τύπου έως το δεύτερο γύρο των εκλογών στις 9 Φεβρουαρίου , ανέφερε ότι ο Πρόεδρος του κόμματος επανέλαβε τη θέση του ότι προσβλέπει στη συνεργασία και στη στήριξη όλων των αξιωματούχων και μελών του κόμματος.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Άγγελος Βότσης υπέβαλε στον Πρόεδρο του Κόμματος και στο ΕΓ την παραίτηση του από τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου και ότι η ίδια θα ασκεί καθήκοντα σε αντικατάσταση του, μέχρι την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης του εκλογικού συνεδρίου.

Η δεύτερη φάση για ανάδειξη Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα, Γενικού Οργανωτικού, των μελών του ΕΓ της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών θα διεξαχθεί την 9η Φεβρουαρίου.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνει 22 μέρες πριν την διεξαγωγή των εκλογών.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ακόμη ότι το Ε.Γ. ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο αναφορικά με το πλάνο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών το οποίο κατατέθηκε από τον ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup.

Σημείωσε ότι είναι πάγια θέση του ΔΗΚΟ η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των ημικρατικών οργανισμών, αναγνωρίζει όμως την αναγκαιότητα αλλαγών τόσο στο θεσμικό πλαίσιο όσο και στον τρόπο λειτουργίας τους, έτσι ώστε να καταστούν ευέλικτοι και ανταγωνιστικοί.

« Είναι θέση του ΔΗΚΟ ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, πρέπει να διαφυλαχθούν τα εθνικά συμφέροντα , ενώ επισημαίνουμε ότι πώληση κρατικής περιουσίας αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης, θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών εσόδων», είπε η κ. Ερωτοκρίτου.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι το ΕΓ αποφάσισε την άμεση σύσταση ειδικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του ΔΗΚΟ στους ημικρατικούς οργανισμούς καθώς και τεχνοκράτες για την επεξεργασία και υποβολή στην κυβέρνηση συγκεκριμένων προτάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό τα μέλη του ΕΓ ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του κόμματος για την χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων.

«Επειδή τις τελευταίες 24 ώρες λαμβάνουν χώρα έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις για το θέμα αυτό και ενόψει της έντονης κινητικότητας διαφόρων εμπλεκομένων, είναι ομόφωνη απόφαση του Ε.Γ να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου», ανέφερε.

Κληθείσα να σχολιάσει γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Γιώργος Κολοκασίδης, η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι κανένας δεν περισσεύει στο ΔΗΚΟ.

«Είναι με πολλή ικανοποίηση που βλέπουμε την αποκατάσταση του ονόματός του εντός των τάξεων του κόμματος, και προσβλέπουμε σε μια δημιουργική συνεργασία με τον Γιώργο Κολοκασίδη ο οποίος έχει πάρα πολλά να προσφέρει», ανέφερε