Η Κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε μονομερώς με την Τρόικα

Δήλωση Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού

Η Κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε και συμφώνησε μονομερώς με την Τρόικα το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις αγνοώντας προκλητικά τα κόμματα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Με αυτό τον τρόπο περιόρισε τη δυνατότητα τους να διατυπώσουν θέσεις και απόψεις για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να θέσει εκβιαστικά διλήμματα ενώπιον τους.

Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω και μετά από τις θέσεις που έχει διατυπώσει η Τρόικα για τις προτάσεις των πολιτικών κομμάτων, ότι το ΑΚΕΛ καθοδηγείται στη δράση του από την ανάγκη για προστασία του λαού.

Της πλειοψηφίας της κοινωνίας, η οποία δίχως να έχει καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση, απειλείται ήδη από τη φτωχοποίηση και την ανεργία. Σαν να μην έφταναν αυτά, ελλοχεύει τώρα και ο κίνδυνος να εκποιηθούν μαζικά κατοικίες.

Το ΑΚΕΛ επιμένει στις βασικές τροποποιήσεις τις οποίες έχει καταθέσει, ανεξάρτητα από τις θέσεις της Τρόικα.

Γι΄αυτό θα επιδιώξει σε συνεννόηση με όσα κόμματα το επιθυμούν, να καταθέσει συνολικό πλαίσιο τροποποιήσεων έτσι ώστε να δημιουργηθεί ισχυρό πλαίσιο προστασίας για το λαό αλλά και για την οικονομία του τόπου.

Check Also

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές

Τι αναφέρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για απενεργοποίηση των κινητών στις φυλακές Tο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών …

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο

Προεδρικές εκλογές: 27η Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο Το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει, …