Η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο διαγραφής χρέους 3 εκ. ευρώ της ΠΕΟ

Βαρύ φορτίο στην επόμενη κυβέρνηση αφήνει ο σημερινός πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας…

Οι νέοι κυβερνώντες θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για το σκάνδαλο «μεγατόνων» που αφορά στη διαγραφή χρέους της ΠΕΟ ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Θα πρέπει, λοιπόν η επόμενη πλέον κυβέρνηση να απαντήσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο στο τι ακριβώς συνέβη με το σκάνδαλο της ΠΕΟ – της συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΑΚΕΛ – που αποκαλύφθηκε από τον Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το 2012. Όλοι γνωρίζουν πως η ΠΕΟ είχε λάβει δάνειο από την Τράπεζα Κύπρου 3 εκατ. ευρώ αλλά το χρέος διαγράφηκε. Μιλάμε για πολλά λεφτά την ώρα που η πλειονότητα του κυπριακού λαού υποφέρει.

Τι συνέβη άραγε με τις υποσχέσεις του γενικού γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπη Κυρίτση, ότι θα μιλήσει για αυτή την υπόθεση; Ο ίδιος είχε δεσμευτεί πριν από περίπου 9 μήνες ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του και μάλιστα πολύ σύντομα. Γιατί δεν το έπραξε; Τι μεσολάβησε και σιώπησε;

Όπως και να έχει, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να βρει την άκρη του νήματος σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση και να ξεκινήσει τις έρευνες που θα φέρουν στο φως, όλα όσα έλαβαν χώρα σχετικά με τις συνθήκες δανειοδότησης της ΠΕΟ και κυρίως της διαγραφής του χρέους.

Έχει υποχρέωση να το πράξει αυτό η επόμενη κυβέρνηση απέναντι στον κυπριακό λαό. Ο επόμενος Πρόεδρος οφείλει να είναι ειλικρινής, δημοκρατικός και προ πάντως τίμιος. Γιατί από ψεύτικα λόγια ο κυπριακός λαός έχει χορτάσει.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ.COM θα είναι εδώ και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις….