Ξένοι στην πατρίδα τους χιλιάδες Ελληνοκύπριοι με τα μέτρα Χριστόφια – Τρόικας για την υγεία

Ξένοι στην ίδια τους την πατρίδα αισθάνονται πλέον, εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι βλέπουν τα δικαιώματά τους για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που είχαν κατακτήσει και είχαν πληρώσει με κόπους μιας ζωής, να χάνονται.

Αντίθετα, σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση βρίσκονται οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στα Κατεχόμενα αλλά εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές. Μόνο αυτοί εξαιρούνται των ιδιαίτερα επώδυνων μέτρων που συμφώνησε με την Τρόικα για τον τομέα της υγείας η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια!

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Είναι γνωστό πως αρκετοί Τουρκοκύπριοι διαμένουν στα κατεχόμενα αλλά εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές και τα εισοδήματα τους υπολογίζονται στις ελεύθερες περιοχές προκειμένου να τύχουν μειωμένης ή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψη. Τα νέα μέτρα, δε, τους ευνοούν αφού θέτουν εισοδηματικά κριτήρια για την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με απλά λόγια, οι Τουρκοκύπριοι όχι μόνο αντιμετωπίζονται όπως οι Ελληνοκύπριοι – ενώ ο λαός βρίσκεται στον …αστερισμό της Τρόικας – αλλά βρίσκονται και σε πολύ καλύτερη μοίρα. Και όλα αυτά, ενώ το κόστος νοσηλείας τους το 2011 ανήλθε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, δε, τα τελευταία χρόνια δαπανήθηκαν 42,6 εκατομμύρια ευρώ για την περίθαλψή τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε, πάντως, πως τα νέα μέτρα προβλέπουν «ψαλίδισμα» των δικαιωμάτων δημοσίων υπαλλήλων και πολυτέκνων, καθώς τίθενται εισοδηματικά κριτήρια για την πρόσβασή τους στην περίθαλψη. Δικαιούχοι παραμένουν οι χρόνια ασθενείς, οι σοβαρά πάσχοντες, άτομα με ετήσιο εισόδημα μέχρι 14.500 χιλιάδες ευρώ και δημόσιοι ή υπάλληλοι ημικρατικών οργανισμών με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια.

Άλλη μια αδικία σε βάρος του κυπριακού λαού που είδε  τη μοίρα του να αλλάζει προς το χειρότερο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα….