Το “κούρεμα” του κυπριακού χρέους δεν είναι επιλογή μας, δηλώνει ο Όλι Ρεν

“Το κούρεμα δεν αποτελεί επιλογή για μας” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν, αποκλείοντας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt εστίασε και εκείνος στο θέμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ακολουθώντας το μπαράζ αντίστοιχων δηλώσεων από Γερμανούς αξιωματούχους.

«Δίνουμε μέγιστη προτεραιότητα στην εξάλειψη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μια για πάντα στην Κύπρο.Πρέπει τώρα να εξασφαλίσουμε ότι αυτοί οι νόμοι θα εφαρμοστούν και στην πράξη. Γνωρίζω τα προβλήματα».

Σύμφωνα με τη Handelsblat, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρουκ δήλωσε στον κ. Ρεν ότι το κόμμα του δεν θα εγκρίνει πακέτο στήριξης για την Κύπρο εάν δεν αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα, «το οποίο είναι απαράδεκτο για το φορολογούμενο» όπως φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

Παράλληλα ο κ. Ρεν, υποστήριξε ότι η ευρωζώνη δείχνει αντοχές και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι οι Κασσάνδρες έχουν μείνει πίσω από την τάση.