Η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, οδηγεί σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς

Το «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και για να δοθούν τα έσοδα από το φυσικό αέριο στην αποπληρωμή του δανείου,  οδηγεί στην αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, για να εξετασθούν οι εξελίξεις.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  Επιτεύχθηκαν, είπε,  συγκλίσεις σε διάφορα ζητήματα ,όμως παραμένουν διαφωνίες σε σοβαρά ζητήματα και η διαβούλευση συνεχίζεται.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψευδά, δήλωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με τη θέση της τρόικας για ημικρατικούς και φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι άλλο είναι το  αποτελεσματικότερο κράτος και άλλο ανύπαρκτο κράτος, που θα αφήνει τον πολίτη βορά στους άγριους νόμους της αγοράς.

«Όλοι θέλουμε αποτελεσματικότερο κράτος», πρόσθεσε …  «Άλλο είναι όμως αποτελεσματικότερο κράτος και άλλο ανύπαρκτο κράτος, που θα αφήνει τον πολίτη βορά στους άγριους νόμους της αγοράς, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και οι αδύναμοι δύσκολα επιβιώνουν». Ο κ.Χριστόφιας τόνισε ότι δεν μπορεί να συναινέσει στον εκμηδενισμό  του ρόλου του κράτους και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και των πολιτών. «Εμείς αντιλαμβανόμαστε το κράτος ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, προστάτη των αδυνάμων και φρουρό του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος», υπογράμμισε.