Προκλητική αδιαλλαξία από τον Έρογλου

Οι μεγάλες διαφορές για τη λύση του κυπριακού είναι το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας, τις οποίες δεν πρόκειται να δεχτεί η ελληνοκυπριακή πλευρά όπως και το εδαφικό.

Τάδε έφη ο Ντερβίς Έρογλου , μιλώντας σε φοιτητές στα κατεχόμενα, και πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να επιστραφεί η Μόρφου στους Ελληνοκυπρίους. «Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα κάνουμε αποδεκτό από την διεθνή κοινότητα το κράτος μας».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, είπε ότι «έπραξε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει την επίτευξη μιας συμφωνίας…  Για δύο χρόνια συνομιλούσε με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αλλά δεν έφτασαν πουθενά».

«Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Έρογλου,  δεν είναι εισβολέας, οι πραγματικοί εισβολείς είστε εσείς. Γιατί η βασιζόμενη στον συνεταιρισμό ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή Κυπριακή Δημοκρατία έπεσε θύμα εισβολής από τους Ελληνοκυπρίους».

Για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη είπε ότι φαίνεται πως θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά τον κατηγόρησε για την συνεργασία του με το ΔΗΚΟ, που είχε απορρίψει το σχέδιο Ανάν.

«Ο κ. Αναστασιάδης έχει δηλώσει ότι θα πάρει πίσω όλες τις υποχωρήσεις που έκανε ο κ. Χριστόφιας, αλλά αυτός δεν έκανε καμία υποχώρηση», είπε ο κ. Έρογλου.