Ποινή 15 χρόνια για Ντίνο Μιχαηλίδη και υιό

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πρότεινε ποινή κάθειρξης 14 ετών τόσο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη όσο και για το γιο του Μιχάλη για την εμπλοκή τους στην υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών στην αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ισόβια κάθειρξη πρότεινε για τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ  και τον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αν. Σοφό, καθώς και επιπλέον 15 χρόνια φυλάκισης για τον πρώτο κατηγορούμενο και 10 για τον δεύτερο.

Για την σύζυγο του Αν. Σοφού που κατηγορείται για συνεργεία σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλει από 15 χρόνια φυλάκισης στους Ντίνο και Μιχάλη Μιχαηλίδη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα επέβαλε το δικαστήριο στην Αθήνα.

Ο Σύρος επιχειρηματίας Φουάντ Αλ Ζαγιάντ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ενεργητική δωροδοκία και 17 χρόνια φυλάκισης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ποινές αφορούν την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος της Ελλάδας επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Νωρίτερα, το Δικαστήριο στης Αθήνα απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη για τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση των πράξεων για τις οποίες πλέον έχουν κριθεί ένοχοι.