ΕΥΡΩΚΟ: Καλούμε τον κ. Φέλτμαν να ανασκευάσει τη προκλητική αναφορά του για “δύο λαούς”

Το Ευρωπαικό κόμμα, μετά τη προκλητική δήλωση του κ. Φέλτμαν, εξέδωσε τη κάτωθι ανακοίνωση:

Θα αναμέναμε από τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν, να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του για το κυπριακό. Θα αναμέναμε από τον ανώτατο αξιωματούχο του ΟΗΕ να γνώριζε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν «δύο λαοί» αλλά μόνο ο κυπριακός λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, που στο σύνολο τους είναι για 40 χρόνια θύματα της παράνομης τουρκικής εισβολής και της απαράδεκτης συνεχιζόμενης κατοχής.

Καλούμε τον κύριο Τζέφρι Φέλτμαν να ανασκευάσει αμέσως τη σημερινή του αναφορά για «δύο λαούς». Η θέση αυτή ενισχύει την απαράδεκτη εμμονή του κυρίου Έρογλου σε δύο λαούς, δύο κράτη, δύο κυριαρχίες, θέσεις οι οποίες καθιστούν αδύνατη την ύπαρξη προοπτικής στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την επίλυση του κυπριακού.

Αν πραγματικά ο κύριος Τζέφρι Φέλτμαν επιθυμεί να ανοίξει το «παράθυρο της λύσης» του κυπριακού τότε πρέπει να αποφεύγει δηλώσεις όπως η σημερινή, οι οποίες πλήττουν την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του ΟΗΕ και ενισχύουν την άρνηση και την κακοπιστία της τουρκικής πλευράς.

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να βοηθήσουν στην επίλυση του κυπριακού πρέπει να πιέσουν την Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη και άκαρπη στάση τους και να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας σωστή δημοκρατικής λύσης που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του κυπριακού λαού.