ΕΥΡΩΚΟ: Η απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ να μας απασχολήσει σοβαρά

H απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, που καταγράφει την παραδοχή του Ταμείου για σοβαρά λάθη στις εκτιμήσεις που έγιναν για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους αλλά και για τη συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά και με τόλμη για να αποφύγουμε να έχουμε στην Κύπρο τα ίδια λάθη.

Η Κύπρος πρέπει να εξέλθει από το μνημόνιο όσο πιο σύντομα γίνεται. Αυτό μπορεί να γίνει όταν το κράτος καταστεί αξιόπιστο και επανέλθει στις χρηματαγορές.

Για να κατακτήσουμε αυτούς τους στόχους απαιτούνται θυσίες και σκληρή δουλειά ώστε να πετύχουμε την ελάφρυνση του χρέους, την εξυγίανση και αναδιάρθρωση της οικονομίας, την επανεκκίνηση του τραπεζικού τομέα, τη δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους του κράτους και την αξιοποίηση των ενεργειακών μας πόρων.

Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του τραπεζικού μας τομέα. Να δώσουμε ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις. Να αναδομήσουμε τον δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα ώστε να λειτουργούν με λιγότερο κόστος, ευελιξία και αποτελεσματικότητα.

Πρέπει να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή και να εξοικονομήσουμε θέσεις εργασίας πατάσσοντας την παράνομη και αδήλωτη εργασία. Πρέπει να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπίσουμε δραστικά την οικονομικής εξαθλίωση των συμπολιτών μας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ