ΕΥΡΩΚΟ: Διακήρυξη για την επέτειο του πραξικοπήματος

Πριν από τριάντα εννέα χρόνια, ο Ελληνισμός βίωσε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ιστορίας του. Η εκδήλωση του προδοτικού, ξενοκίνητου, αδελφοκτόνου υποκινούμενου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974, ήταν η απαρχή των δεινών του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σημερινή θλιβερή επέτειος μας διδάσκει, ότι η εκδούλευση στους ξένους, η διάσπαση και ο φανατισμός μόνο το κακό και την καταστροφή φέρνουν. Μας διδάσκει ακόμα ότι η ελευθερία, η δημοκρατία και η αξιοπρέπεια είναι θεμελιώδη αγαθά που πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

Μνημονεύοντας τα θύματα της πιο μεγάλης και οδυνηρής τραγωδίας της πατρίδας μας, στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούμε την οπισθοδρόμηση σε επιλογές που θα μας φέρουν και πάλι στο χείλος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τριάντα εννέα χρόνια μετά, με τις πληγές από την τουρκική εισβολή και την τουρκική απειλή να υφίστανται και την πατρίδα μας να απειλείται με οικονομική καταστροφή, υποχρέωση όλων μας είναι επιτύχουμε το μεγαλύτερο βαθμό ενότητας, για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος και ο λαός μας.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν εξωραϊσμούς και καπηλείες καταστροφικών περιόδων για την Κύπρο και να θέσουν στο περιθώριο τα μικροκομματικά συμφέροντα προς όφελος του υπέρτατου συμφέροντος, της σωτηρίας της πατρίδας.

Η επίτευξη ενότητας θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για όσους έπεσαν για την Κύπρο.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ