Η Βουλή θα επιδώσει στον Πρόεδρο έκθεση για τις επαφές στη Μόσχα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ετοιμάσει έκθεση για τις επαφές της υψηλού επιπέδου διακομματικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, την οποία ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος, Γιαννάκης Ομήρου που ηγήθηκε της αντιπροσωπείας, θα επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Προσχέδιο του σημειώματος, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχει ήδη διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η υπό τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ Νεόφυτο Κωνσταντίνου, τον Αντιπρόεδρο του ΚΣ ΕΔΕΚ. Γιώργο Βαρνάβα, τον Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, και τον ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ( 3 – 4 Ιουλίου) μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Κρατικής Δούμας Sergey Naryshkin, ο οποίος αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής να επισκεφθεί την Κύπρο στις αρχές του 2014.

Η διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής στη ρωσική πρωτεύουσα πέραν της συνάντησης με τον κ. Naryshkin, είχε δίωρη συνάντηση με τον με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας της Ομόσπονδης Ρωσικής Δημοκρατίας, Σεντιουρίν Γιούρι.
Συναντήθηκε επίσης με τον Α’ Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Βλαντιμίρ Τιτόφ και την Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένγκο.

Η κ. Ματβιένκο αποδέχθηκε επίσης πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής να επισκεφθεί την Κύπρο σε ημερομηνία που θα διευθετηθεί.