ΕΥΡΩΚΟ:Οι τράπεζες πρέπει να λαμβάνουν υπόψην την οικονομική κρίση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΚΟ, Μάριος Καράντωνας, με δηλώσεις του, επέκρινε μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος, για τη συμπεριφορά του έναντι των δανειοληπτών.

«Οι ενέργειες κάποιων τραπεζών, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων, να οδηγούν τους δανειολήπτες στα δικαστήρια, παρά να εξετάζουν την προοπτική βιώσιμης αναδιάρθρωσης των δανείων, ώστε αυτά να καταστούν εξυπηρετούμενα, είναι όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά και δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί από την πρωτοφανή οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο», είπε ο κ. Καράντωνας και συνέχισε:

«Αυτές οι ενέργειες κάποιων τραπεζών, είναι ενάντια στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κυπριακός λαός για έξοδο από την οικονομική κρίση και για ανάκαμψη της οικονομίας. Τέτοιου είδους συμπεριφορές πλήττουν την κοινωνική συνοχή και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, καθώς είναι ομολογουμένως παραδεχτή η ευθύνη που φέρει το τραπεζικό σύστημα για την κατάντια της οικονομίας», τόνισε ο Μάριος Καράντωνας και πρόσθεσε:

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ θεωρεί πως το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και οι προεκτάσεις του θα καθορίσουν και τη βιωσιμότητα της ίδιας της οικονομίας. Οι πολίτες έχουν βοηθήσει ποικιλοτρόπως τις τράπεζες και έχουν φορτωθεί πολλά. Είναι καιρός οι τράπεζες να βοηθήσουν τους πολίτες να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.