ΕΥΡΩΚΟ:”Αυτός που εκμεταλλεύεται το ακίνητο να επωμίζεται το φόρο ακίνητης περιουσίας”

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας αναφορικά με το θέμα της επιβολής φόρου στην ακίνητη ιδιοκτησία υποστήριξε την πρόταση της καταβολής του φόρου από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον από την ιδιοκτησία.

«Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ στη Βουλή θα συμβάλει ώστε η φορολογία για την ακίνητη ιδιοκτησία να γίνει δικαιότερη. Επιπρόσθετα θεωρούμε ότι στις περιπτώσεις ακινήτων που δεν έχουν εκδοθεί τίτλοι ιδιοκτησίας το φόρο θα πρέπει να τον επωμίζεται αυτός που εκμεταλλεύεται το ακίνητο και που στην ουσία είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτευχθεί διασπορά στο επωμιζόμενο κόστος της φορολογίας και φυσικά θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα είσπραξης από το κράτος των αναμενομένων εσόδων», είπε ο κ. Γιωργάλλας και συνέχισε:

«Η μέθοδος αυτή είναι δικαιότερη και θα αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση ή και οικονομική κατάρρευση επαγγελματιών του κλάδου της οικοδομικής βιομηχανίας, η οποία θα έχει ως συνέπεια την αύξηση της ανεργίας. Εξάλλου, να τονίσουμε ότι παρά τις προτάσεις και εκκλήσεις, η έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας καθυστερεί δραματικά. Ως εκ τούτου ο τίτλος ιδιοκτησίας δεν μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο που καθορίζει ποιος είναι ο οφειλέτης του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας προς το κράτος», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ.

Επίσης το ΕΥΡΩΚΟ συγχάρηκε το νέο γενικό εισαγγελέα δηλώνοντας:

Ευχόμαστε στο νέο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Κώστα Κληρίδη καλή επιτυχία στο έργο του και στην άσκηση των καθηκόντων του. Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια κρίσιμη περίοδο που η δικαιοσύνη στον τόπο μας καλείται να αποδείξει την αξιοπιστία και την ακεραιότητα της.

Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας αναλαμβάνει να ηγηθεί της σημαντικής προσπάθειας για τιμωρία όλων όσων ευθύνονται για τη σημερινή καταστροφή στον τόπο μας.

Οφείλει να λάβει υπόψη ότι ο λαός επενδύει πολλά στον ίδιο και ότι οι πολίτες αξιώνουν την παραδειγματική και σκληρή τιμωρία όλων όσων οδήγησαν τον τόπο μας στη σημερινή οικονομική καταστροφή, είτε αυτοί είναι σε πολιτικό, είτε σε οικονομικό είτε σε τραπεζικό επίπεδο.