Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί αύριο στο Μαξίμου ο Σαμαράς

Ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών στο Μέγαρο Μαξίμου, συγκάλεσε για αύριο ο Αντώνης Σαμαράς κατά την οποία υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων θα συζητήσουν τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης ώστε να δρομολογηθούν τα χρονοδιαγράμματα σε εκκρεμείς υποθέσεις, όπως η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Επιπλέον θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν την ανάκαμψη της οικονομίας η εικόνα τη οποία εμφανίζεται βελτιωμένη μετά τις πρόσφατες αποφάσεις που λήφθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα μέτρα που θεσπίστηκαν στο εσωτερικό.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα τονίσει για μία ακόμη φορά στα κυβερνητικά στελέχη, την πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων της χώρας προς τους εταίρους, οι οποίοι θα συνεδριάσουν στις αρχές του χρόνου για να εγκρίνουν τις  επόμενες δόσεις, σε μια προσπάθεια να εκταμιευτούν κανονικά.  Με πρώτη αυτή των 9,2 δις ευρώ για την οποία θεωρείται προαπαιτούμενη η ψήφιση του φορολογικού, από τα οποία τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του προϋπολογισμού και την εκπλήρωση υποχρεώσεων του δημοσίου σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.

Για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου επιβάλλεται να θεσπιστεί «πλαφόν» για τις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για να «απελευθερωθούν» τα επόμενα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, απαιτείται η ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τη δημόσια διοίκηση με καθορισμό του πλεονάζοντος προσωπικού και αξιολόγηση.

Παράλληλα στην κυβέρνηση προτάσσουν το ζήτημα της κοινωνικής συνοχής και της καταπολέμησης της ανεργίας και, γι αυτό, ρίχνουν το βάρος τους στην προσέλκυση επενδύσεων, που, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του, θα αποτελέσουν το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας.