Ο Μητροπολίτης Πατρών στηρίζει την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για παραχώρηση εκκλησιαστικής γής

Υποστηρικτές στους κόλπους της εκκλησίας, βρήκε η πρωτοποριακή πρόταση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου ο οποίος συζήτησε με τον πρωθυπουργό τη δυνατότητα να παραχωρηθεί εκκλησιαστική γη σε όσους θέλους να την καλλιεργήσουν. Και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος δήλωσε σύμφωνος με την πρόταση Ιερώνυμου καθώς η Μητρόπολη Πατρών εποινικιάζει ήδη, έναντι μικρού τιμήματος σε κτηνοτρόφους της περιοχής, μικρές εκτάσεις που έχει στην κατοχή της.

«Η Εκκλησία είναι αρωγός και αγαπά όλους τους ανθρώπους και γι’ αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να γίνουν εξαιρέσεις για όποιον επιθυμεί να ανταποκριθεί στην προσφορά της» δήλωσε ο Μητροπολίτης Πατρών και διευκρίνησε οτι για να προχωρήσει στη συγκεκριμένη προσφορά ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει προφανώς μελετήσει τους τρόπους μέσω των οποίων θα υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα αναπτυχθούν τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή του σχεδίου που εξήγγειλε μέσω του Χριστουγεννιάτικου μηνύματός του ο κ. Ιερώνυμος και δεν αποκλείεται αυτό να συγκεκριμενοποιηθεί στην διάρκεια της συνεδρίασης της επόμενης Ιεράς Συνόδου.