Επιστολή Λουκαΐδη στην Υπ. Εργασίας για το θέμα του ΑΞΙΚ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απέστειλε επιστολή στην αρμόδια Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζητείται ενημέρωση για τους λόγους μη υλοποίησης των συστάσεων που περιέχονται στη μελέτη για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, βάσει των οποίων το ΑΞΙΚ έπρεπε να υπαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέχρι το τέλος του 2016.

Aυτούσια η επιστολή:

“Παρακαλούμε την αρμόδια Υπουργό να μας ενημερώσει γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί οι συστάσεις που περιέχονται στη μελέτη για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας βάσει των οποίων το ΑΞΙΚ έπρεπε να υπαχθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέχρι το τέλος του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας τόσο η εν λόγω μελέτη, όσο και προηγούμενες μελέτες, προκρίνουν την αναβάθμιση του ΑΞΙΚ και τη διόρθωση μιας στρέβλωσης, η οποία για χρόνια κρατεί καθηλωμένο το Ινστιτούτο, το οποίο φαίνεται να μην τυγχάνει της μεταχείρισης που αρμόζει σε ένα δημόσιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χωρίς να έχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους. Επίσης, να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον περί της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Ίδρυσης και Λειτουργίας Φορέα για Συναφή Θέματα Νόμο του 2015, επιβάλλεται όπως και τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα συμμορφώνονται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι έχετε πράξει προς αυτή την κατεύθυνση κι αν έχουν γίνει οποιεσδήποτε επενδύσεις, ώστε το ΑΞΙΚ να πληροί τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει η νομοθεσία για τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου».