Επισκόπηση Kυπριακού τύπου

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με τίτλο «Ανακρίθηκε επί τέσσερις ώρες» γράφει ότι μαραθώνιο ήταν το τετ α τετ του Διοικητή της ΚΤ με τους ανακριτές, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από σύσκεψη με την Τρόικα και να μεταθέσει την ώρα αναχώρησής του για την Φραγκφούρτη. Αλλού γράφει για συμφωνία ίσως και σήμερα για το κοινό ανακοινωθέν και πως νέα πρόταση κατέθεσε η ε/κ πλευρά. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ΑΗΚ έκοψε το ρεύμα από το φωτοβολταϊκό σύστημα της αίθουσας εκδηλώσεων του Προεδρικού, ανακαλύπτοντας ότι δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Κρίνεται στα σημεία η διαδικασία στο Κυπριακό» γράφει ότι σε πολύ λεπτές ισορροπίες κρίνονται τα επόμενα βήματα και κατά πόσο θα ξεπεραστεί τελικά, το αδιέξοδο που φαίνεται να υφίσταται μέχρι στιγμής, ενώ ο Μπαγίς βλέπει λύση με σχέδιο Ανάν, που θα μετονομαστεί σε Μπαν Γκι μουν. Αλλού γράφει για γκολ ενοποίησης του ποδοσφαίρου, αλλά ζητούν off side οι Τ/κ και αναφέρεται στην συμφωνία που υπογράφηκε χθες στη Ζυρίχη. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι δεν ακούνε κουβέντα οι τροϊκανοί για τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ η κυβέρνηση ζητεί πίστωση χρόνου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Κλειδώνουν ιδιωτικοποιήσεις» γράφει ότι η Τρόικα επιμένει σε οδικό χάρτη μέχρι τον Δεκέμβρη και πως σήμερα επικυρώνεται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Αλλού γράφει για χρηματισμό πολιτικών και δημοσιογράφου από συγκεκριμένη εταιρεία και πως η υπόθεση παραπέμφθηκε από την ΜΟΚΑΣ στον Εισαγγελέα και το θέμα αποκάλυψε στην Επιτροπή Θεσμών η προϊσταμένη της ΜΟΚΑΣ, Εύα Παπακυριακού. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στο σφυρί βγαίνει το μερίδιο του κράτους στις Δασικές Βιομηχανίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Με τίτλο «’Γκολ» υπέρ της επανένωσης» γράφει ότι ΚΟΠ και τ/κ ομοσπονδία ποδοσφαίρου υπέγραψαν συμφωνία προσωρινής διευθέτησης για την οργάνωση του αθλήματος στην Κύπρο, όπως πληροφορίες φέρουν τους Τ/κ να κάνουν πίσω. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατήγγειλε χθες στον Στέφαν Φούλε και σε άλλους αξιωματούχους των Βρυξελλών την τουρκική αδιαλλαξία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις και μέσω των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο και πως διατηρείται κέντρο κατασκοπείας για την Μέση Ανατολή.

The Cyprus Daily:  Με τίτλο «Ιστορία στο ποδόσφαιρο» γράφει ότι η συμφωνία που υπογράφθηκε χθες στο κτίριο της ΦΙΦΑ στοχεύει στο να ενοποιήσει τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στο νησί. Αλλού γράφει ότι η αποπνικτική ζέστη διακόπηκε χθες για λίγο καθώς άνοιξαν οι ουρανοί σε ορισμένες περιοχές του νησιού και η ζέστη θα επιστρέψει σήμερα με την θερμοκρασία να αναμένεται στους 25 C. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ύφεση προβλέπεται να υποχωρήσει το 2015, αλλά ο δρόμος θα είναι δύσκολος.

Cyprus Mail:  Με τίτλο «Η Τρόικα πιέζει για πώληση Ημικρατικών οργανισμών» γράφει ότι οι συντεχνίες της ΑΗΚ υπόσχονται να αντισταθούν στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεις και προειδοποιούν με μέτρα. Αλλού γράφει για ιστορική συμφωνία για το κυπριακό ποδόσφαιρο που υπογράφθηκε στη Ζυρίχη. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει φωτογραφία από τον ζωολογικό κήπο της Πάφου που χθες παρουσίασε τους πρώτους τέσσερις πιγκουίνους αφού πρώτα τους είχε δώσει λίγο χρόνο να εγκατασταθούν στο νέο τους σπίτι.