Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

ΑΛΗΘΕΙΑ: Από την αεροπορική βάση Α. Παπανδρέου έρχεται η Μέρκελ- “ΚΡΙΣΙΜΑ ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ”– Ο Νίκος Αναστασιάδης θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την αλληλεγγύη Μέρκελ, Μπαρόζο, Κατάινεν και άλλων ηγετών για το μνημόνιο και το Κυπριακό. Βάσος Σιαρλή- “Κραυγή αγωνίας προς πρέσβεις Ε.Ε.”-Πάει μακριά το Μνημόνιο. Καυγάς για τις αυξήσεις. “Το πόθεν έσχες του Λιλλήκα”. Απόστολος Ανδρέας- “Πυρ και μανία ο Αρχιεπίσκοπος”.

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Και η Μέρκελ στον προεκλογικό-Έρχονται τα κανόνια του ΕΛΚ. “ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ”– Επίσημη παραδοχή ότι μπορεί να ανέλθει από 150% του ΑΕΠ. Οδοιπορικό- “Ψύχος και κρίση πάγωσαν τα ορεινά”. “Πράσινο ΟΥΝΦΙΚΥΠ για φωτοβολταϊκό”– Παραγωγή ηλεκτρισμού πριν το τέλος του 2013 εντός της νεκρής ζώνης.  “Μόλυνση σε λεχώνες Μακαρείου”. “Χρυσάφι η τιμή του γάλακτος“. Να πάνε στο καλό- “Εξάψαλμος Αρχιεπισκόπου για Απ. Ανδρέα”. Χωρίς αντίκρισμα- “Καλές και κακές εκπλήξεις στα φάρμακα”. Κοινωνία: “Στα ναρκωτικά 450 νέοι για πρώτη φορά”- “Φυλάκιση στο τέρας που κακοποιούσε τον γιο του”“Κάλεσμα για δράση στους πιστωτές της Ορφανίδης”.

ΧΑΡΑΥΓΗ: “ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ“-Ψήφο εμπιστοσύνης στον Σταύρο Μαλά έδωσαν οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχωστού. “Η Κύπρος είναι η “πύλη” του αραβικού κόσμου στην Ευρώπη”. Αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία Μέρκελ-Αναστασιάδη. “Περικοπές στο 15% σε μισθούς και αντιμισθίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”. “Δεν θα αυξηθεί κατά 4% το ηλεκτρικό ρεύμα”. “Άρον-άρον στη Λευκωσία η Δ.Ο του ΔΗΚΟ”.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Δυνατότητες αποπληρωμής παρουσίασε ο Σιαρλή στους πρέσβεις της ΕΕ- “ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 150%”- Θα αρχίσει η μείωση του από το 2014 και μέχρι το 2020 θα περιοριστεί στο 100%. Ξέπλυμα- “Κοιτάτε τη χώρα σας κ.Μέρκελ !”. Λιλλήκας: “Έχει 4 εκατ., χρωστά 1,7”. ΡΑΕΚ: “Παρέμβαση για το ρεύμα”. Καύση νεκρών: “Θα σπάσει το ταμπού;”. Καταδίκη-“Στη φυλακή για χούφτωμα”. Συστηματική σεξουαλική κακοποίηση 9χρονου παιδιού- “Μαρτύριο στα χέρια του πατέρα”.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Από Μάρτιο η υπογραφή του μνημονίου για τη χώρα μας- “ΠΑΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 21ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ”. Καθαρή η Κύπρος, βιώσιμο το χρέος, διαβεβαιώνει ο Βάσος Σιαρλή. Συνεχίζουν το βιολί τους οι Γερμανοί για το ξέπλυμα. Άναψαν φωτιές οι δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελάριου. “Απροκάλυπτα ψεύδη” σε βάρος του διαπιστώνει ο Αθ. Ορφανίδης. “Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία κατέληξε σε υποκατάστημα τράπεζας“. ” Τρία χρόνια μετά ο Άντης δεν έφυγε ποτέ”. Απάτη 2,5 εκ. σε βάρος του Δημοσίου”. “Κακοποιούσε σεξουαλικά τον ανήλικο γιο του”. “Δρακόντεια μέτρα για την Άγκελα Μέρκελ”. “Συνεργασία για το αέριο με τον Λίβανο”.