Κατέθεσε στους εισαγγελείς ο συνεργάτης Παπακωνσταντίνου που είδε πρώτος το CD με τη λίστα Λαγκάρντ

Νέα τροπή λαμβάνει ώρα με την ώρα η υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας χθες κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη ο συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο οποίος έλαβε πρώτος το αρχικό Cd με τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο συνεργάτης του πρώην υπουργού υποστήριξε πως δέχτηκε εντολή απο τον κ. Παπακωνσταντίνου να επιλέξει απο τη λίστα τα 20 ονόματα με τις υψηλότερες καταθέσεις και να του τα παραδώσει. “Βρήκα τα ονόματα, τα αντέγραψα και τα μετέφερα στον υπουργό” φέρεται να δήλωσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε πως απο τότε δεν ξαναείδε το cd,ούτε και έκανε πλήρες αντίγραφό του.

Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις καίνε τον πρώην υπουργό. Σύμφωνα με την διευθύντρια των διεθνών σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία παρέλαβε εκ νέου το cd με τα ονόματα των καταθετών απο τις γαλλικές αρχές φαίνεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο κατα την πρώτη όσο και κατα τη δεύτερη παράδοση της λίστας ήταν επίσημη.

Δηλαδή, το cd παραδόθηκε με επίσημο τρόπο απο τις γαλλικές προς τις ελληνικές αρχές και άρα μπορούσε να αξιοποιηθεί, γεγονός που αντικρούει τα επιχειρήματα τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του κ. Διώτη.