Επιμένει στην αθωότητα της η θεία του νήπιου που απήχθηκε το Φεβρουαρίου

Με την τετράωρη κατάθεση του συζύγου της θείας του 18μηνου νηπίου, που εκ πρώτης όψεως κρίθηκε ένοχη για την απαγωγή του στις 15 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε σήμερα η διαδικασία στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, με την ίδια να επιμένει στην αθωότητα της.

Η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου άρχισε το πρωί με την 35χρονη να δηλώνει ότι είναι αθώα, εκφράζοντας άγνοια για το πώς εντοπίστηκε το γενετικό υλικό του αγοριού στο αυτοκίνητο της, ενώ ακολούθως κλήθηκε ως μάρτυρας ο σύζυγος της, ο οποίος υποστήριξε πως μερικούς μήνες προηγουμένως, ο ίδιος είχε βάλει το αγοράκι στο αυτοκίνητο, όταν του είχε ζητηθεί από τη μητέρα του να το προσέχει για λίγα λεπτά.

Στον ισχυρισμό του μάρτυρα αντέδρασε έντονα η κατηγορούσα αρχή, η οποία ανέφερε πως ψεύδεται και προσπαθεί να δώσει άλλοθι στη σύζυγο του, ενώ στην υπόδειξη ότι στην αρχική του γραπτή κατάθεση, ο μάρτυρας δήλωσε πως ποτέ δεν εισήλθε στο συγκεκριμένο όχημα το αγοράκι,  ο ίδιος απάντησε πως είχε ξεχάσει το συγκεκριμένο περιστατικό και πως αυτό που οι αστυνομικοί ανακριτές τον είχαν τότε ρωτήσει, ήταν εάν απλά μετέφερε ποτέ κάπου το αγοράκι.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις που είχαν σαν ζευγάρι με την υπόλοιπη οικογένεια, λέγοντας πως η 35χρονη σύζυγος του δεν ήταν επιθυμητή από την πρώτη στιγμή και ότι ο γάμος τους δεν έγινε ποτέ αποδεκτός.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 13 Ιουνίου, ενώ η 35χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή με εγγύηση από αξιόχρεο εγγυητή, για το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ και όπως παρουσιάζεται 3 φορές την εβδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών, ενώ το  όνομα της παραμένει στο stop list.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν συνομωσία προς διάπραξη του κακουργήματος της απαγωγής, απαγωγή, συνωμοσία προς διάπραξη του κακουργήματος της εγκατάλειψης ή έκθεσης παιδιού κάτω των δυο ετών και εγκατάλειψη ή έκθεση παιδιού κάτω των δυο ετών.