Επαφές των Υπουργών Εξωτερικών, Ενέργειας και του Κ. Εκπροσώπου, στην Ουάσιγκτον

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Γουάσινγκτον, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν, Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, πραγματοποιούν επαφές με αξιωματούχους των ΗΠΑ καθώς και με στελέχη εταιρειών στον τομέα της Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Αμερικανικής Κυβέρνησης κ. Ρίκι Βάντελ.

Ακολούθως, ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και ακολούθως είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της υποεπιτροπής για Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική στην αμερικανική Βουλή κα Ιλεάνα Ρος Λέτινεν, τον ηγέτη της Δημοκρατικής μειοψηφίας, συμπρόεδρο της Ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας στο Κογκρέσο κ. Τεντ Ντόιτς και τον επίσης συμπρόεδρο της συμμαχίας κ. Γκας Μπιλιράκης.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής, ενώ συναντήθηκε με στελέχη εταιρειών στον τομέα της Ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως η Noble ExxonMobil.

Είχε επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους της Διεύθυνσης Ενέργειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών κ. Τζόναθαν Κόεν, ενώ προέβη σε ενημέρωση για το Κυπριακό προς τους συμμετέχοντες στις εργασίες παγκόσμιου ετήσιου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ.