Επίτροπος ηλεκτρονικών επικοινωνιών διορίζεται ο Γ. Μιχαηλίδης

Τον διορισμό του Γιώργου Μιχαηλίδη ως επιτρόπου ηλεκτρονικών επικοινωνιών και του Πέτρου Γαλίδη ως βοηθού επιτρόπου αποφάσισε η βουλή μετά από διαβούλευση με την εκτελεστική εξουσία προκειμένου να καταστεί εφικτή η καταβολή των μισθών των εργαζομένων στο γραφείο του επιτρόπου.

Εξαιτίας της έλλειψης υπευθύνου δεν μπορούσαν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους.

Τα μέλη της επιτροπής εξωτερικών φαίνεται εκ πρώτης όψεως να αντιμετωπίζουν θετικά τους δύο διορισμούς, ενώ παράλληλα προωθείται νομοθεσία από την κυβέρνηση με την οποία μπαίνει ψαλίδι στις απολαβές που θα λαμβάνουν οι δύο αξιωματούχοι.

Μέχρι την Πέμπτη η κυβέρνηση θα στείλει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο ο μισθός του επιτρόπου θα μειωθεί στις €85 χιλ. το χρόνο αντί €122 χιλ. που ήταν μέχρι σήμερα. Οι απολαβές του βοηθού επιτρόπου θα κυμαίνονται γύρω στις €75 χιλ.

Οι απολαβές των δύο υποψηφίων θα συνάδουν με τους μισθούς των υπόλοιπων αξιωματούχων ενώ μέχρι σήμερα ήταν οι ίδιες οι απολαβές τους με το γενικό και βοηθό ελεγκτή.

Το μεσημέρι ο υπουργός συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης παρέστη στην επιτροπή συγκοινωνιών και προχώρησε στην απαιτούμενη διαβούλευση με τα μέλη της επιτροπής.

Όπως εξήγησε, η μείωση των απολαβών του επιτρόπου και βοηθού επιτρόπου εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται για μείωση των απολαβών των αξιωματούχων.

«Η δουλεία των επιτρόπων», είπε, «είναι να ρυθμίζουν τη αγορά των τηλεπικοινωνίων και των ταχυδρομείων και δεν θα αλλάξει τίποτα στο ρόλο τους», προσθέτοντας πως «θα ρυθμίζουν την αγορά για να λειτουργά σωστά και να υπάρχει ανταγωνισμός».

Ο Πέτρος Γαλίδης βρισκόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη θέση του βοηθού επιτρόπου.

Υπέρ του διορισμού των Μιχαηλίδη και Γαλίδη τάχθηκαν ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενώ το ΔΗΚΟ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αύριο.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης σημείωσε πως δεν υπάρχει κάτι αρνητικό που να συνιστά σύγκρουση αρμοδιοτήτων των δύο προσώπων, επισημαίνοντας πως το κόμμα του λειτούργησε μακριά από σκοπιμότητες σε αντίθεση με άλλα κόμματα τα οποία επί προηγούμενης κυβέρνησης απέρριπταν αιτήματα της τότε εκτελεστικής εξουσίας.