Επίσκεψη Αβέρωφ στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Επίσκεψη Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, βουλευτών Λεμεσού και μελών του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού στο Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού, βουλευτές και μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Την αντιπροσωπεία του κόμματος ξενάγησε στους χώρους του Ογκολογικού και ανέλυσε τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την εξέλιξή του στα δυο χρόνια λειτουργίας και τα επόμενα βήματα, ομάδα του Κέντρου συναποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κίκη Καζαμία, τον Διοικητικό Διευθυντή κ. Γιώργο Γεωργιάδη και τον Καθηγητή Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας κ. Νίκο Ζάμπογλου.

Ακολούθως ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πριν προχωρήσω, θα πω τι με συνδέει με τον Κίκη τον Καζαμία. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο έχω τα περισσότερα κοινά. Και κατανοώ γιατί με βλέπετε με απορία. Κάναμε και οι δυο δήμαρχοι. Εγώ στην Πόλη Χρυσοχούς, ο Κίκης στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο. Κάναμε και οι δυο βουλευτές. Και κάναμε βουλευτές με βάρος στα θέματα της οικονομίας. Διατελέσαμε και οι δύο Υπουργοί Συγκοινωνιών και του παράδωσα και τη σκυτάλη. Κάναμε Προέδροι σωματείων σε δύσκολους καιρούς. Αυτός της Σαλαμίνας, εγώ του Ευαγόρα της Πάφου. Αλλά γιατί θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Κίκη, πέρα από τη διαχρονική του προσφορά σε πολλούς τομείς. Όταν του παρέδιδα το Υπουργείο, μου έκανε μια προτροπή και μια ευχή. Μου είπε, τώρα που φεύγεις από Υπουργός κοίταξε να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτή τη συμβουλή γιατί τώρα νιώθω ολοκληρωμένος και πραγματικά ευτυχισμένος. Τον καθηγητή τον γνώρισα εδώ και καιρό, αφού πρώτα είχα ακούσει για τη φήμη του. Έχουμε κοινούς φίλους. Στις τελευταίες μας συναντήσεις που είχαμε για ενημέρωση γι’ αυτό το πρότυπο κέντρο ογκολογίας, διαπίστωσα ένα δικαιολογημένο παράπονο. Θέλω να ξέρεις, ουδείς προφήτης δοξάστηκε στον τόπο του.

Το δεύτερο, νιώθω ότι αυτό το πρότυπο που έπρεπε να αγκαλιαστεί από όλους, ένιωσε και νιώθει ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη στοργή και συμπαράσταση. Αγαπητέ Νίκο, όπως και σε όλο τον κόσμο, πρώτα σε αμφισβητούν, μετά σε χλευάζουν και μετά σε παραδέχονται. Η επιτυχία να ξέρεις, έχει πάντα εχθρούς. Η αποτυχία βρίσκει συμπόνοια. Να χαίρεσαι που δεν δέχεσαι συμπόνοια. Αυτό το κέντρο τιμά την Κύπρο, τον γιατρό μας τον καθηγητή, το διευθυντικό προσωπικό, τους ανθρώπους που επένδυσαν όχι για να βγάλουν χρήματα, για να γίνει αυτό το κέντρο για να βοηθήσει τους Κύπριους ασθενείς κι όχι μόνο. Όσο αφορά εμένα και την παράταξή μου, θα στηρίξουμε όσο μπορούμε και αυτό το κέντρο και όλα τα κέντρα ποιοτικής ιατρικής υπηρεσίας. Η εφαρμογή του ΓΕΣΥ δίνει την ευκαιρία και το δικαίωμα στον κόσμο να κάνει την επιλογή του γιατρού αλλά και του θεραπευτηρίου της προτίμησής του. Όμως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι με την πλήρη εφαρμογή του θα κρατήσουμε τη βιωσιμότητα τόσο των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά και των ιδιωτικών.

Γιατί θέλουμε και τα κρατικά αλλά και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και βιώσιμα να είναι αλλά και να καλυτερεύουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους Κύπριους ασθενείς. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα και εμείς δηλώνουμε πως θα σταθούμε δίπλα από αυτά τα κέντρα γιατί τα έχει ανάγκη η κοινωνία μας, οι ασθενείς μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κίκης Καζαμίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο, τον φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου και για τα καλά του λόγια και για την αναγνώριση προς το κέντρο μας. Εμείς θα συνεχίσουμε από εκεί που αρχίσαμε. Οι περισσότεροι ήσασταν εδώ από την πρώτη μέρα έναρξης του κέντρου. Σας υποδεικνύω ότι τέλος αυτού του μήνα κλείνουμε δυο χρόνια λειτουργίας. Θα κάνουμε τον απολογισμό μας. Θα σας καλέσουμε με όλη την ευχέρεια χρόνου, να κάνουμε απολογισμό της εργασίας μας. Κάποιοι θέλουν να προβάλουν την επιχειρηματική πλευρά των δραστηριοτήτων μας, για δικούς τους λόγους. Εμάς, δεν μας απασχολεί το θέμα της επικερδότητας της επιχείρησής μας είτε το δέχονται είτε όχι, οι όποιοι μας παρακολουθούν. Πρώτιστη έγνοια μας είναι να επιβιώσουμε φυσικά αλλά να μεγιστοποιήσουμε την κοινωνική προσφορά προς αυτούς, δυστυχώς, που έχουν ανάγκη την υπηρεσία αυτού του κέντρου. Σας υπενθυμίζω πως ήμασταν το πρώτο ιδιωτικό νοσηλευτήριο το οποίο είχε δηλώσει σε πολύ δύσκολους καιρούς και αμφισβήτησης του ΓΕΣΥ, ότι θα εντασσόμασταν.

Ενταχθήκαμε από την πρώτη φάση, είμαστε σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση μιας σύμβασης συνεργασίας που θα καλύπτει και τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ. Ευελπιστούμε αυτή την πορεία να ακολουθήσουν και τα άλλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ώστε έγκαιρα να σταματήσουν οι όποιες συζητήσεις και αμφισβητήσεις, γιατί το ΓΕΣΥ έγινε για να παραμείνει και όχι για να οδηγήσει σε οποιεσδήποτε περιπέτειες. Από δικής μας πλευράς, θα συνεχίσουμε και εδώ θα ήταν τρομερή παράλειψή μου αν δεν υπογράμμιζα ότι για τις επιτυχίες αυτού του κέντρου τη μεγαλύτερη συμβολή την έχουν οι άνθρωποι, ο ανθρώπινος παράγοντας και όλοι οι συντελεστές. Από τον ιατρικό διευθυντή φυσικά ο οποίος εμπνέει και τους υπόλοιπους συνεργάτες του μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο. Με τον ίδιο ζήλο θα συνεχίσουμε και στο μέλλον».